- Bewaar

- Bewaar
Tacoschelpjes met chorizo en guacamole
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en de chorizo fijn.
-
Snij de halve puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.
-
Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
-
Snipper de koriander fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
-
Neem het ovenrooster uit de oven en verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Snij de tortilla's in 4 gelijke punten. Laat ze hangen over de stangen van het ovenrooster (zo krijgt u schelpjes). Zet het ovenrooster met de tortilla's 6 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de rode ui glazig. Voeg de blokjes puntpaprika, de helft van het fijngesnipperde pepertje en de chorizo toe. Laat even bakken. Voeg de blokjes tomaat en de oregano toe en laat sudderen tot al het vocht weg is.
-
Meng er de kidneybonen en de fijngesnipperde lente-ui onder en laat nog 1 min. doorwarmen.
-
Verdeel de mengeling over de tortillaschelpjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 6 min. in de oven.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado grof met een vork. Meng met de rest van het fijngesnipperde pepertje en de rode ui. Breng op smaak met het limoensap, de fijngesnipperde koriander, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Doe de guacamole in een potje en zet het in het midden van een grote schaal. Schik er de gevulde taco's rond en bestrooi met korianderblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en de chorizo fijn.
-
Snij de halve puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.
-
Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
-
Snipper de koriander fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
-
Neem het ovenrooster uit de oven en verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Snij de tortilla's in 4 gelijke punten. Laat ze hangen over de stangen van het ovenrooster (zo krijgt u schelpjes). Zet het ovenrooster met de tortilla's 6 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de rode ui glazig. Voeg de blokjes puntpaprika, de helft van het fijngesnipperde pepertje en de chorizo toe. Laat even bakken. Voeg de blokjes tomaat en de oregano toe en laat sudderen tot al het vocht weg is.
-
Meng er de kidneybonen en de fijngesnipperde lente-ui onder en laat nog 1 min. doorwarmen.
-
Verdeel de mengeling over de tortillaschelpjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 6 min. in de oven.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado grof met een vork. Meng met de rest van het fijngesnipperde pepertje en de rode ui. Breng op smaak met het limoensap, de fijngesnipperde koriander, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Doe de guacamole in een potje en zet het in het midden van een grote schaal. Schik er de gevulde taco's rond en bestrooi met korianderblaadjes.