- Bewaar

- Bewaar
Tajine met lamsboutsneden (glutenvrij)
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 dl water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook de geweekte kikkererwten 30 min. in een ruime hoeveelheid water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Laat het vlees volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij het lamsvlees in grote stukken.
-
Snipper de uien grof en snij de geschilde raapjes in 6 of 8 stukken.
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm en de courgette in blokjes van 3 cm.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij in fijne ringetjes.
-
Hak de koriander grof.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het lamsvlees goudbruin aan beide kanten.
-
Doe het vlees samen met de ui in een grote stoofpot (of tajine) en overgiet met 2 L water. Voeg de kurkuma en de pepertjes toe en kruid met peper en zout. Laat 1 u. garen op een zacht vuur.
-
Doe er de wortelen, de aardappelen, de courgette, de gepelde tomaten, de kikkererwten en de raapjes bij en laat nog 30 min. sudderen. Kruid met de komijn, het paprikapoeder en het snuifje cayennepeper.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de merguez goudbruin aan alle kanten. Doe ze in de stoofpot en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de tajine net voor het opdienen met de grofgehakte koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 dl water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook de geweekte kikkererwten 30 min. in een ruime hoeveelheid water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Laat het vlees volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij het lamsvlees in grote stukken.
-
Snipper de uien grof en snij de geschilde raapjes in 6 of 8 stukken.
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm en de courgette in blokjes van 3 cm.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij in fijne ringetjes.
-
Hak de koriander grof.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het lamsvlees goudbruin aan beide kanten.
-
Doe het vlees samen met de ui in een grote stoofpot (of tajine) en overgiet met 2 L water. Voeg de kurkuma en de pepertjes toe en kruid met peper en zout. Laat 1 u. garen op een zacht vuur.
-
Doe er de wortelen, de aardappelen, de courgette, de gepelde tomaten, de kikkererwten en de raapjes bij en laat nog 30 min. sudderen. Kruid met de komijn, het paprikapoeder en het snuifje cayennepeper.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de merguez goudbruin aan alle kanten. Doe ze in de stoofpot en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de tajine net voor het opdienen met de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje