Tapasbrochettes met chimichurri
Tapasbrochettes met chimichurri

Tapasbrochettes met chimichurri

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kj
Energie 63 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 0.8 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)
  2. Snipper de rode ui, het knoflook, de platte peterselie en de oregano fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper fijn.

  4. Maak de chimichurri: meng de olijfolie en de rodewijnazijn met de platte peterselie, de oregano, de rode ui, het knoflook en het pepertje. Kruid met zout.

  5. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  6. Bak de brochettes 2 min. aan elke kant op de barbecue en serveer met de chimichurri.

Tip
Dit hapje nóg sneller op tafel?

Je kan de chimichurri perfect op voorhand klaarmaken en in de koelkast bewaren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)
  2. Snipper de rode ui, het knoflook, de platte peterselie en de oregano fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper fijn.

  4. Maak de chimichurri: meng de olijfolie en de rodewijnazijn met de platte peterselie, de oregano, de rode ui, het knoflook en het pepertje. Kruid met zout.

  5. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  6. Bak de brochettes 2 min. aan elke kant op de barbecue en serveer met de chimichurri.

Tip
Dit hapje nóg sneller op tafel?

Je kan de chimichurri perfect op voorhand klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kj
Energie 63 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 0.8 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal