Tartaar van langoustines
Tartaar van langoustines

Tartaar van langoustines

35 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 132 kcal
Vet 3.1 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 24.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de langoustines ontdooien.

  3. Snij de serranoham in stukjes.

  4. Pers 1 limoen.

  5. Snipper de sjalotjes fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Pel de langoustines: verwijder de kop en knijp het bovenste gedeelte van het lijf tussen duim en wijsvinger tot het kraakt. Trek onderaan met de 2 duimen het pantser open. Knijp de staart tussen duim en wijsvinger en hou het lijf vast met de andere hand. Trek voorzichtig uit elkaar.

  9. Snij het vlees van de langoustine in blokjes en besprenkel met het limoensap.

  10. Voeg de serranoham, sjalotjes en het bieslook toe en kruid met peper. Schep door elkaar en laat 2 u marineren in de koelkast.

  11. Snij de 2de limoen in dunne plakjes. Schep in het midden van elk plakje enkele lompviseieren, plooi dicht en zet vast met een prikker.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de langoustinetartaar over de glaasjes en garneer met enkele blaadjes rucola, tuinkers en waterkers. Besprenkel met balsamicoazijn.

  14. Versier het glas met een limoenplakje en werk eventueel af met een gefrituurd spaghettistokje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de langoustines ontdooien.

  3. Snij de serranoham in stukjes.

  4. Pers 1 limoen.

  5. Snipper de sjalotjes fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Pel de langoustines: verwijder de kop en knijp het bovenste gedeelte van het lijf tussen duim en wijsvinger tot het kraakt. Trek onderaan met de 2 duimen het pantser open. Knijp de staart tussen duim en wijsvinger en hou het lijf vast met de andere hand. Trek voorzichtig uit elkaar.

  9. Snij het vlees van de langoustine in blokjes en besprenkel met het limoensap.

  10. Voeg de serranoham, sjalotjes en het bieslook toe en kruid met peper. Schep door elkaar en laat 2 u marineren in de koelkast.

  11. Snij de 2de limoen in dunne plakjes. Schep in het midden van elk plakje enkele lompviseieren, plooi dicht en zet vast met een prikker.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de langoustinetartaar over de glaasjes en garneer met enkele blaadjes rucola, tuinkers en waterkers. Besprenkel met balsamicoazijn.

  14. Versier het glas met een limoenplakje en werk eventueel af met een gefrituurd spaghettistokje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 132 kcal
Vet 3.1 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 24.5 g

Bekijk het recept digitaal