- Bewaar

- Bewaar
Tartaar van langoustines
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de langoustines ontdooien.
-
Snij de serranoham in stukjes.
-
Pers 1 limoen.
-
Snipper de sjalotjes fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Pel de langoustines: verwijder de kop en knijp het bovenste gedeelte van het lijf tussen duim en wijsvinger tot het kraakt. Trek onderaan met de 2 duimen het pantser open. Knijp de staart tussen duim en wijsvinger en hou het lijf vast met de andere hand. Trek voorzichtig uit elkaar.
-
Snij het vlees van de langoustine in blokjes en besprenkel met het limoensap.
-
Voeg de serranoham, sjalotjes en het bieslook toe en kruid met peper. Schep door elkaar en laat 2 u marineren in de koelkast.
-
Snij de 2de limoen in dunne plakjes. Schep in het midden van elk plakje enkele lompviseieren, plooi dicht en zet vast met een prikker.
-
Afwerking:
-
Verdeel de langoustinetartaar over de glaasjes en garneer met enkele blaadjes rucola, tuinkers en waterkers. Besprenkel met balsamicoazijn.
-
Versier het glas met een limoenplakje en werk eventueel af met een gefrituurd spaghettistokje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de langoustines ontdooien.
-
Snij de serranoham in stukjes.
-
Pers 1 limoen.
-
Snipper de sjalotjes fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Pel de langoustines: verwijder de kop en knijp het bovenste gedeelte van het lijf tussen duim en wijsvinger tot het kraakt. Trek onderaan met de 2 duimen het pantser open. Knijp de staart tussen duim en wijsvinger en hou het lijf vast met de andere hand. Trek voorzichtig uit elkaar.
-
Snij het vlees van de langoustine in blokjes en besprenkel met het limoensap.
-
Voeg de serranoham, sjalotjes en het bieslook toe en kruid met peper. Schep door elkaar en laat 2 u marineren in de koelkast.
-
Snij de 2de limoen in dunne plakjes. Schep in het midden van elk plakje enkele lompviseieren, plooi dicht en zet vast met een prikker.
-
Afwerking:
-
Verdeel de langoustinetartaar over de glaasjes en garneer met enkele blaadjes rucola, tuinkers en waterkers. Besprenkel met balsamicoazijn.
-
Versier het glas met een limoenplakje en werk eventueel af met een gefrituurd spaghettistokje.