Teppanyaki met kip en groentjes
Teppanyaki met kip en groentjes

Teppanyaki met kip en groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 277 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 39.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in fijne sneden en bestrooi met zout. Laat 15 min. rusten. Spoel de sneden aubergine onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Rasp de gember.

  6. Snij de ui in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Maak de saus: meng de geraspte gember met de sojasaus, de sherry en de rietsuiker.

  9. Verdeel de kippenescalopes en de gesneden groenten over verschillende schotels. Doe de saus in een schaaltje of in 4 kleine individuele schaaltjes.

  10. Verhit de bakplaat en bestrijk met olijfolie.

  11. Bak het vlees en de groenten aan tafel. Kruid met peper en zout en lepel wat saus over de ingrediënten.

  12. Afwerking:
  13. Geef er langkorrelrijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in fijne sneden en bestrooi met zout. Laat 15 min. rusten. Spoel de sneden aubergine onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Rasp de gember.

  6. Snij de ui in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Maak de saus: meng de geraspte gember met de sojasaus, de sherry en de rietsuiker.

  9. Verdeel de kippenescalopes en de gesneden groenten over verschillende schotels. Doe de saus in een schaaltje of in 4 kleine individuele schaaltjes.

  10. Verhit de bakplaat en bestrijk met olijfolie.

  11. Bak het vlees en de groenten aan tafel. Kruid met peper en zout en lepel wat saus over de ingrediënten.

  12. Afwerking:
  13. Geef er langkorrelrijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 277 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 39.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Pinot Gris `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal