Teppanyaki met zoete zalmblokjes en frisse koriandercouscous
Teppanyaki met zoete zalmblokjes en frisse koriandercouscous

Teppanyaki met zoete zalmblokjes en frisse koriandercouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 901 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 86.9 g
Eiwit 42.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Maak de marinade: snipper 1/2 bosje lente-uitjes, het knoflook en het rode pepertje (zonder de pitjes) fijn. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat 1 u. rusten in de koelkast.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Snij 1 bosje lente-uitjes in stukken.

  6. Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snij de andere limoen in partjes.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Snij de zalm in blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er de groentebouillon over. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork.

  11. Verhit intussen de bakplaat en bestrijk met olijfolie.

  12. Bestrijk de blokjes zalm met de marinade en bak op de hete plaat. Voeg indien nodig wat marinade toe.

  13. Bak de paprikareepjes en de stukken lente-ui ook op de plaat. Besprenkel eventueel met marinade.

  14. Breng de couscous op smaak met de fijngesnipperde koriander, 1 à 2 eetl. limoensap en de limoenzeste. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de couscous met de limoenpartjes. Geef er een groene salade bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Maak de marinade: snipper 1/2 bosje lente-uitjes, het knoflook en het rode pepertje (zonder de pitjes) fijn. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat 1 u. rusten in de koelkast.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Snij 1 bosje lente-uitjes in stukken.

  6. Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snij de andere limoen in partjes.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Snij de zalm in blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er de groentebouillon over. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork.

  11. Verhit intussen de bakplaat en bestrijk met olijfolie.

  12. Bestrijk de blokjes zalm met de marinade en bak op de hete plaat. Voeg indien nodig wat marinade toe.

  13. Bak de paprikareepjes en de stukken lente-ui ook op de plaat. Besprenkel eventueel met marinade.

  14. Breng de couscous op smaak met de fijngesnipperde koriander, 1 à 2 eetl. limoensap en de limoenzeste. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de couscous met de limoenpartjes. Geef er een groene salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 901 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 86.9 g
Eiwit 42.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier

Bekijk het recept digitaal