- Bewaar

- Bewaar
Teppanyaki met zoete zalmblokjes en frisse koriandercouscous
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Maak de marinade: snipper 1/2 bosje lente-uitjes, het knoflook en het rode pepertje (zonder de pitjes) fijn. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij 1 bosje lente-uitjes in stukken.
-
Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snij de andere limoen in partjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Snij de zalm in blokjes.
-
Bereiding:
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er de groentebouillon over. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork.
-
Verhit intussen de bakplaat en bestrijk met olijfolie.
-
Bestrijk de blokjes zalm met de marinade en bak op de hete plaat. Voeg indien nodig wat marinade toe.
-
Bak de paprikareepjes en de stukken lente-ui ook op de plaat. Besprenkel eventueel met marinade.
-
Breng de couscous op smaak met de fijngesnipperde koriander, 1 à 2 eetl. limoensap en de limoenzeste. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de couscous met de limoenpartjes. Geef er een groene salade bij.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Maak de marinade: snipper 1/2 bosje lente-uitjes, het knoflook en het rode pepertje (zonder de pitjes) fijn. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij 1 bosje lente-uitjes in stukken.
-
Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snij de andere limoen in partjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Snij de zalm in blokjes.
-
Bereiding:
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er de groentebouillon over. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork.
-
Verhit intussen de bakplaat en bestrijk met olijfolie.
-
Bestrijk de blokjes zalm met de marinade en bak op de hete plaat. Voeg indien nodig wat marinade toe.
-
Bak de paprikareepjes en de stukken lente-ui ook op de plaat. Besprenkel eventueel met marinade.
-
Breng de couscous op smaak met de fijngesnipperde koriander, 1 à 2 eetl. limoensap en de limoenzeste. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de couscous met de limoenpartjes. Geef er een groene salade bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier