Thaise auberginesoep met schelvis
Thaise auberginesoep met schelvis

Thaise auberginesoep met schelvis

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 57.6 g
Eiwit 41.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvis en het krabvlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de teentjes knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snij de aubergines in blokjes.

  6. Verdeel de halve verse broccoli in roosjes.

  7. Snij de stengels witte selder in fijne reepjes.

  8. Snij de radijzen in staafjes. Hou apart voor de afwerking.

  9. Snipper de koriander fijn. Hou 1 eetl. apart voor de afwerking.

  10. Bereiding:
  11. Roerbak de fijngesnipperde teentjes knoflook en sjalotten samen met de fijngesneden gember 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de basmatirijst toe.

  12. Voeg de schelvis toe samen met het blokje visbouillon, de kokosmelk, het krabvlees, de fijngesnipperde koriander, de blokjes aubergine, de broccoliroosjes (diepvries niet ontdooien), de reepjes witte selder en 1 L water. Breng aan de kook en laat 7 à 10 min. zachtjes koken.

  13. Haal het krabvlees indien nodig uit elkaar en snij de schelvis in stukken.

  14. Breng op smaak met peper, zout, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. ketjap manis en het sap van 0,25 limoen (eventueel iets meer, naar smaak). Werk de soep af met het restje fijngesnipperde koriander en de staafjes radijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvis en het krabvlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de teentjes knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snij de aubergines in blokjes.

  6. Verdeel de halve verse broccoli in roosjes.

  7. Snij de stengels witte selder in fijne reepjes.

  8. Snij de radijzen in staafjes. Hou apart voor de afwerking.

  9. Snipper de koriander fijn. Hou 1 eetl. apart voor de afwerking.

  10. Bereiding:
  11. Roerbak de fijngesnipperde teentjes knoflook en sjalotten samen met de fijngesneden gember 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de basmatirijst toe.

  12. Voeg de schelvis toe samen met het blokje visbouillon, de kokosmelk, het krabvlees, de fijngesnipperde koriander, de blokjes aubergine, de broccoliroosjes (diepvries niet ontdooien), de reepjes witte selder en 1 L water. Breng aan de kook en laat 7 à 10 min. zachtjes koken.

  13. Haal het krabvlees indien nodig uit elkaar en snij de schelvis in stukken.

  14. Breng op smaak met peper, zout, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. ketjap manis en het sap van 0,25 limoen (eventueel iets meer, naar smaak). Werk de soep af met het restje fijngesnipperde koriander en de staafjes radijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 57.6 g
Eiwit 41.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Tarapacá Sauvignon Blanc Chili Wijn Hardys Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië

Bekijk het recept digitaal