- Bewaar

- Bewaar
Thaïse curry met koolrabi en zoete aardappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Schil de zoete aardappelen en de koolrabi. Snij in stukken van ± 2 cm.
-
Snij de rode ui grof. Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Snij de helft van het pepertje in fijne ringen en hou apart voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
-
Verwijder de buitenste blaadjes en het voetje van de spruiten. Snij de spruiten in 2.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de rode ui en het citroengras 1 min. Voeg de zoete aardappel, de koolrabi en de spruiten toe. Roerbak nog 3 à 4 min.
-
Blus met de kokosmelk en 2 dl water. Voeg de groenecurrypasta en het fijngesnipperde rode pepertje toe. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat groenecurrypasta.
-
Verwarm intussen de naanbroden (instructies: zie verpakking).
-
Schep de curry in de borden en werk af met de ringetjes van het rode pepertje. Geef er het naanbrood bij
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Schil de zoete aardappelen en de koolrabi. Snij in stukken van ± 2 cm.
-
Snij de rode ui grof. Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Snij de helft van het pepertje in fijne ringen en hou apart voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
-
Verwijder de buitenste blaadjes en het voetje van de spruiten. Snij de spruiten in 2.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de rode ui en het citroengras 1 min. Voeg de zoete aardappel, de koolrabi en de spruiten toe. Roerbak nog 3 à 4 min.
-
Blus met de kokosmelk en 2 dl water. Voeg de groenecurrypasta en het fijngesnipperde rode pepertje toe. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat groenecurrypasta.
-
Verwarm intussen de naanbroden (instructies: zie verpakking).
-
Schep de curry in de borden en werk af met de ringetjes van het rode pepertje. Geef er het naanbrood bij