Thaïse curry met koolrabi en zoete aardappelen
Thaïse curry met koolrabi en zoete aardappelen

Thaïse curry met koolrabi en zoete aardappelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 15.6 g
Koolhydraat 68.7 g
Suiker 17.4 g
Vezel 15.6 g
Eiwit 15.5 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de zoete aardappelen en de koolrabi. Snij in stukken van ± 2 cm.

  2. Snij de rode ui grof. Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Snij de helft van het pepertje in fijne ringen en hou apart voor de afwerking. Snipper de rest fijn.

  4. Verwijder de buitenste blaadjes en het voetje van de spruiten. Snij de spruiten in 2.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de rode ui en het citroengras 1 min. Voeg de zoete aardappel, de koolrabi en de spruiten toe. Roerbak nog 3 à 4 min.

  6. Blus met de kokosmelk en 2 dl water. Voeg de groenecurrypasta en het fijngesnipperde rode pepertje toe. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  7. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat groenecurrypasta.

  8. Verwarm intussen de naanbroden (instructies: zie verpakking).

  9. Schep de curry in de borden en werk af met de ringetjes van het rode pepertje. Geef er het naanbrood bij

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de zoete aardappelen en de koolrabi. Snij in stukken van ± 2 cm.

  2. Snij de rode ui grof. Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Snij de helft van het pepertje in fijne ringen en hou apart voor de afwerking. Snipper de rest fijn.

  4. Verwijder de buitenste blaadjes en het voetje van de spruiten. Snij de spruiten in 2.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de rode ui en het citroengras 1 min. Voeg de zoete aardappel, de koolrabi en de spruiten toe. Roerbak nog 3 à 4 min.

  6. Blus met de kokosmelk en 2 dl water. Voeg de groenecurrypasta en het fijngesnipperde rode pepertje toe. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  7. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat groenecurrypasta.

  8. Verwarm intussen de naanbroden (instructies: zie verpakking).

  9. Schep de curry in de borden en werk af met de ringetjes van het rode pepertje. Geef er het naanbrood bij

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 15.6 g
Koolhydraat 68.7 g
Suiker 17.4 g
Vezel 15.6 g
Eiwit 15.5 g
Zout 1.8 g

Bekijk het recept digitaal