Thaise groene curry met kip
Thaise groene curry met kip

Thaise groene curry met kip

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 40 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kippenborstfilets in reepjes van 1 cm dik.

  3. Snij de prinsessenbonen in stukjes van 3 cm.

  4. Snij de aubergines in blokjes.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 3 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de groene curry 1 min. al roerend. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak glazig.

  11. Voeg de boontjes en de blokjes aubergine toe en roerbak nog 3 min.

  12. Overgiet met de kokosmelk, 1 dl water, de sojasaus en de vissaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 6 min. sudderen.

  13. Voeg de suiker en de kippenreepjes toe en laat nog 4 min. sudderen. Breng op smaak met enkele druppels limoen, peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel over de borden, bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met Thaise rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kippenborstfilets in reepjes van 1 cm dik.

  3. Snij de prinsessenbonen in stukjes van 3 cm.

  4. Snij de aubergines in blokjes.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 3 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de groene curry 1 min. al roerend. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak glazig.

  11. Voeg de boontjes en de blokjes aubergine toe en roerbak nog 3 min.

  12. Overgiet met de kokosmelk, 1 dl water, de sojasaus en de vissaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 6 min. sudderen.

  13. Voeg de suiker en de kippenreepjes toe en laat nog 4 min. sudderen. Breng op smaak met enkele druppels limoen, peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel over de borden, bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met Thaise rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 40 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: pittig, krachtig, fruitig en kruidig.

Bekijk het recept digitaal