- Bewaar

- Bewaar
Thaise groene curry met kip
Onze drankensuggesties
Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: pittig, krachtig, fruitig en kruidig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kippenborstfilets in reepjes van 1 cm dik.
-
Snij de prinsessenbonen in stukjes van 3 cm.
-
Snij de aubergines in blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Pers de halve limoen.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 3 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de groene curry 1 min. al roerend. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak glazig.
-
Voeg de boontjes en de blokjes aubergine toe en roerbak nog 3 min.
-
Overgiet met de kokosmelk, 1 dl water, de sojasaus en de vissaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 6 min. sudderen.
-
Voeg de suiker en de kippenreepjes toe en laat nog 4 min. sudderen. Breng op smaak met enkele druppels limoen, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel over de borden, bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met Thaise rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: pittig, krachtig, fruitig en kruidig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kippenborstfilets in reepjes van 1 cm dik.
-
Snij de prinsessenbonen in stukjes van 3 cm.
-
Snij de aubergines in blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Pers de halve limoen.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 3 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de groene curry 1 min. al roerend. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak glazig.
-
Voeg de boontjes en de blokjes aubergine toe en roerbak nog 3 min.
-
Overgiet met de kokosmelk, 1 dl water, de sojasaus en de vissaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 6 min. sudderen.
-
Voeg de suiker en de kippenreepjes toe en laat nog 4 min. sudderen. Breng op smaak met enkele druppels limoen, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel over de borden, bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met Thaise rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: pittig, krachtig, fruitig en kruidig.