Thaise kokoscurry met tofoe
Thaise kokoscurry met tofoe

Thaise kokoscurry met tofoe

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 36.4 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 15 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui en het knoflook in stukjes.

  3. Snij de gember in grove stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in reepjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper het citroengras fijn.

  7. Dep de tofoe goed droog met keukenpapier en snij in stukjes.

  8. Trek de blaadjes van de takjes koriander.

  9. Bereiding:
  10. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Mix intussen de stukjes gember met het rode pepertje, de fijngesnipperde ui, het knoflook en eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit de rijstolie in een wok en stoof de gemberpasta 5 min. op een zacht vuur samen met het citroengras en de komijnzaadjes.

  13. Zet het vuur hoger en voeg de diepgevroren broccolimix en de paprikareepjes toe. Overgiet met de kokosmelk en laat 10 min. sudderen. Voeg de prinsessenbonen toe.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes tofoe aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Meng de tofoe onder de kokoscurry en bestrooi met de korianderblaadjes. Lekker met Thaise rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui en het knoflook in stukjes.

  3. Snij de gember in grove stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in reepjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper het citroengras fijn.

  7. Dep de tofoe goed droog met keukenpapier en snij in stukjes.

  8. Trek de blaadjes van de takjes koriander.

  9. Bereiding:
  10. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Mix intussen de stukjes gember met het rode pepertje, de fijngesnipperde ui, het knoflook en eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit de rijstolie in een wok en stoof de gemberpasta 5 min. op een zacht vuur samen met het citroengras en de komijnzaadjes.

  13. Zet het vuur hoger en voeg de diepgevroren broccolimix en de paprikareepjes toe. Overgiet met de kokosmelk en laat 10 min. sudderen. Voeg de prinsessenbonen toe.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes tofoe aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Meng de tofoe onder de kokoscurry en bestrooi met de korianderblaadjes. Lekker met Thaise rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 36.4 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 15 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal