Tiramisu met sinaasappel
Tiramisu met sinaasappel

Tiramisu met sinaasappel

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 31.3 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 9.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  4. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel.

  5. Meng het sinaasappelsap met de amaretto en de warme koffie.

  6. Bereiding:
  7. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witte, schuimige massa.

  8. Klop de eiwitten stevig op.

  9. Meng de eidooiermengeling en de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig met een spatel onder de mascarpone.

  10. Doop de boudoirs in de koffiemengeling en verdeel de helft van de koekjes over 4 glaasjes.

  11. Schep er wat mascarpone op en bedek opnieuw met de rest van de boudoirs.

  12. Lepel er de rest van de mascarpone op en laat enkel uren opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de sinaasappelzeste.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  4. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel.

  5. Meng het sinaasappelsap met de amaretto en de warme koffie.

  6. Bereiding:
  7. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witte, schuimige massa.

  8. Klop de eiwitten stevig op.

  9. Meng de eidooiermengeling en de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig met een spatel onder de mascarpone.

  10. Doop de boudoirs in de koffiemengeling en verdeel de helft van de koekjes over 4 glaasjes.

  11. Schep er wat mascarpone op en bedek opnieuw met de rest van de boudoirs.

  12. Lepel er de rest van de mascarpone op en laat enkel uren opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de sinaasappelzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 31.3 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 9.1 g

Bekijk het recept digitaal