Tiramisuglaasje met madeleines, peer en gedroogd fruit
Tiramisuglaasje met madeleines, peer en gedroogd fruit

Tiramisuglaasje met madeleines, peer en gedroogd fruit

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 902 kcal
Vet 41.8 g
Koolhydraat 110.8 g
Eiwit 13.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (2 à 12 u. weken)

  3. Week de veenbessen minstens 2 u. en bij voorkeur een volledige nacht in het cranberrysap. Laat uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  6. Klop de eidooiers samen met de suiker en 2 eetl. ahornsiroop tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen).

  7. Meng er de mascarpone en de uitgelekte veenbessen onder.

  8. Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder met een houten lepel en laat 10 min. opstijven in de koelkast.

  9. Verkruimel intussen 3 madeleines en verdeel over 4 glazen. Besprenkel met 1/2 dl kirsch.

  10. Schil de peren en snij in blokjes van 2 cm. Snij de vijgen in kleine stukjes en meng met de blokjes peer en 4 eetl. ahornsiroop. Verdeel de helft over de glaasjes.

  11. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal de verschillende laagjes nog een keer tot de glazen goed gevuld zijn. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  12. Rasp de witte chocolade en strooi vlak voor het serveren over de tiramisu's.

Tip

Besprenkel de madeleines met cranberrysap in plaats van kirsch voor een alcoholvrije variant.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (2 à 12 u. weken)

  3. Week de veenbessen minstens 2 u. en bij voorkeur een volledige nacht in het cranberrysap. Laat uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  6. Klop de eidooiers samen met de suiker en 2 eetl. ahornsiroop tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen).

  7. Meng er de mascarpone en de uitgelekte veenbessen onder.

  8. Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder met een houten lepel en laat 10 min. opstijven in de koelkast.

  9. Verkruimel intussen 3 madeleines en verdeel over 4 glazen. Besprenkel met 1/2 dl kirsch.

  10. Schil de peren en snij in blokjes van 2 cm. Snij de vijgen in kleine stukjes en meng met de blokjes peer en 4 eetl. ahornsiroop. Verdeel de helft over de glaasjes.

  11. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal de verschillende laagjes nog een keer tot de glazen goed gevuld zijn. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  12. Rasp de witte chocolade en strooi vlak voor het serveren over de tiramisu's.

Tip

Besprenkel de madeleines met cranberrysap in plaats van kirsch voor een alcoholvrije variant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 902 kcal
Vet 41.8 g
Koolhydraat 110.8 g
Eiwit 13.3 g

Bekijk het recept digitaal