- Bewaar

- Bewaar
Tiramisuglaasje met madeleines, peer en gedroogd fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(2 à 12 u. weken)
-
Week de veenbessen minstens 2 u. en bij voorkeur een volledige nacht in het cranberrysap. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker en 2 eetl. ahornsiroop tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen).
-
Meng er de mascarpone en de uitgelekte veenbessen onder.
-
Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder met een houten lepel en laat 10 min. opstijven in de koelkast.
-
Verkruimel intussen 3 madeleines en verdeel over 4 glazen. Besprenkel met 1/2 dl kirsch.
-
Schil de peren en snij in blokjes van 2 cm. Snij de vijgen in kleine stukjes en meng met de blokjes peer en 4 eetl. ahornsiroop. Verdeel de helft over de glaasjes.
-
Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal de verschillende laagjes nog een keer tot de glazen goed gevuld zijn. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Rasp de witte chocolade en strooi vlak voor het serveren over de tiramisu's.
Besprenkel de madeleines met cranberrysap in plaats van kirsch voor een alcoholvrije variant.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(2 à 12 u. weken)
-
Week de veenbessen minstens 2 u. en bij voorkeur een volledige nacht in het cranberrysap. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker en 2 eetl. ahornsiroop tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen).
-
Meng er de mascarpone en de uitgelekte veenbessen onder.
-
Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder met een houten lepel en laat 10 min. opstijven in de koelkast.
-
Verkruimel intussen 3 madeleines en verdeel over 4 glazen. Besprenkel met 1/2 dl kirsch.
-
Schil de peren en snij in blokjes van 2 cm. Snij de vijgen in kleine stukjes en meng met de blokjes peer en 4 eetl. ahornsiroop. Verdeel de helft over de glaasjes.
-
Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal de verschillende laagjes nog een keer tot de glazen goed gevuld zijn. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Rasp de witte chocolade en strooi vlak voor het serveren over de tiramisu's.
Besprenkel de madeleines met cranberrysap in plaats van kirsch voor een alcoholvrije variant.