- Bewaar

- Bewaar
Tomatenkoekje met sint-jakobsnoot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
-
Meng de bloem met de gist en de parmezaan. Voeg het ei en 80 g zachte boter toe en meng tot een glad deeg. Meng er de stukjes zongedroogde tomaat, de pijnboompitten en de Provençaalse kruiden onder. Verdeel het deeg in 10 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in de pan van de pijnboompitten en bak de sint-jakobsnoten 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Steek de sint-jakobsnoten samen met een blaadje platte peterselie met een cocktail-prikkertje vast op een tomatenkoekje. Werk af met een streepje balsamicocrème.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
-
Meng de bloem met de gist en de parmezaan. Voeg het ei en 80 g zachte boter toe en meng tot een glad deeg. Meng er de stukjes zongedroogde tomaat, de pijnboompitten en de Provençaalse kruiden onder. Verdeel het deeg in 10 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in de pan van de pijnboompitten en bak de sint-jakobsnoten 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Steek de sint-jakobsnoten samen met een blaadje platte peterselie met een cocktail-prikkertje vast op een tomatenkoekje. Werk af met een streepje balsamicocrème.