Tongrolletjes met zalm en spinazieroom
Tongrolletjes met zalm en spinazieroom

Tongrolletjes met zalm en spinazieroom

35 min.
Voorgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en laat er de spinazieblaadjes in slinken.

  4. Doe de spinazie in een hoge maatbeker en mix fijn samen met 1/2 dl room.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1/2 eetl. boter in een hoge braadpan. Schik er de diepgevroren hondstongrolletjes naast elkaar in. Kruid met het tijmtakje, het laurierblaadje, peper en zout.

  7. Voeg de witte wijn toe en dek de pan af. Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Haal de vis uit de pan en hou warm.

  8. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht tot ongeveer de helft inkoken. Voeg 1/2 dl room toe en laat 2 min. koken.

  9. Voeg de spinazieroom toe en laat nog even opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Lepel wat spinazieroom op elk bord en schik er 2 hondstongrolletjes op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en laat er de spinazieblaadjes in slinken.

  4. Doe de spinazie in een hoge maatbeker en mix fijn samen met 1/2 dl room.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1/2 eetl. boter in een hoge braadpan. Schik er de diepgevroren hondstongrolletjes naast elkaar in. Kruid met het tijmtakje, het laurierblaadje, peper en zout.

  7. Voeg de witte wijn toe en dek de pan af. Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Haal de vis uit de pan en hou warm.

  8. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht tot ongeveer de helft inkoken. Voeg 1/2 dl room toe en laat 2 min. koken.

  9. Voeg de spinazieroom toe en laat nog even opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Lepel wat spinazieroom op elk bord en schik er 2 hondstongrolletjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal