Torentje van frambozenmousse
Torentje van frambozenmousse

Torentje van frambozenmousse

15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hou 12 frambozen apart en mix de rest fijn (hou een beetje gemixte frambozen apart voor de afwerking).

  3. Meng de gemixte frambozen met de helft van het granaatappelsap, de mascarpone en de suiker.

  4. Verdeel de helft van de frambozenmousse in torentjes over 4 borden (gebruik daarvoor een inox ring of een leeg yoghurtpotje waarvan u de bodem hebt uitgesneden).

  5. Breek 4 madeirakoekjes in 2 en besprenkel met de rest van het granaatappelsap. Leg telkens 2 halve koekjes boven op de frambozenmousse. Verdeel er de rest van de mousse over en druk goed aan. Laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

  6. Snij intussen de overige 12 madeirakoekjes in de breedte in 2. Maak krullen van de witte chocolade met een dunschiller.

  7. Verwijder voorzichtig de inox ring of het yoghurtpotje en zet telkens 6 halve koekjes rechtop tegen het torentje.

  8. Werk elk torentje af met 3 frambozen en bestrooi met de chocoladekrullen.

  9. Afwerking:
  10. Werk de borden af met een streepje opzijgehouden frambozencoulis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hou 12 frambozen apart en mix de rest fijn (hou een beetje gemixte frambozen apart voor de afwerking).

  3. Meng de gemixte frambozen met de helft van het granaatappelsap, de mascarpone en de suiker.

  4. Verdeel de helft van de frambozenmousse in torentjes over 4 borden (gebruik daarvoor een inox ring of een leeg yoghurtpotje waarvan u de bodem hebt uitgesneden).

  5. Breek 4 madeirakoekjes in 2 en besprenkel met de rest van het granaatappelsap. Leg telkens 2 halve koekjes boven op de frambozenmousse. Verdeel er de rest van de mousse over en druk goed aan. Laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

  6. Snij intussen de overige 12 madeirakoekjes in de breedte in 2. Maak krullen van de witte chocolade met een dunschiller.

  7. Verwijder voorzichtig de inox ring of het yoghurtpotje en zet telkens 6 halve koekjes rechtop tegen het torentje.

  8. Werk elk torentje af met 3 frambozen en bestrooi met de chocoladekrullen.

  9. Afwerking:
  10. Werk de borden af met een streepje opzijgehouden frambozencoulis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 6.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Crémant d'Alsace A.O.P. brut rosé - Bennwihr

Bekijk het recept digitaal