Tortilla met gerookte zalm
Tortilla met gerookte zalm

Tortilla met gerookte zalm

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 242 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 17.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de aardappelen en snipper de ui fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Kook de diepgevroren prinsessenbonen gaar in lichtgezouten water (10 à 15 min.) zonder deksel.

  5. Kluts de eieren en kruid met peper, zout en paprika. Meng er de gerookte zalm en de boontjes onder.

  6. Snij de tomaatjes middendoor.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en laat de fijngesnipperde ui en geraspte aardappel even bakken.

  9. Giet er geleidelijk de eieren over. Strooi er de geraspte kaas en de halve tomaatjes over.

  10. Laat op een vrij zacht vuurtje gedurende 6 à 8 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Laat de tortilla voorzichtig op een schotel glijden en dien onmiddellijk op. Serveer met een frisse salade en stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de aardappelen en snipper de ui fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Kook de diepgevroren prinsessenbonen gaar in lichtgezouten water (10 à 15 min.) zonder deksel.

  5. Kluts de eieren en kruid met peper, zout en paprika. Meng er de gerookte zalm en de boontjes onder.

  6. Snij de tomaatjes middendoor.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en laat de fijngesnipperde ui en geraspte aardappel even bakken.

  9. Giet er geleidelijk de eieren over. Strooi er de geraspte kaas en de halve tomaatjes over.

  10. Laat op een vrij zacht vuurtje gedurende 6 à 8 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Laat de tortilla voorzichtig op een schotel glijden en dien onmiddellijk op. Serveer met een frisse salade en stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 242 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 17.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages (wit) A.C. Mâcon-Villages Wijn El Coto Blanco Rioja

Bekijk het recept digitaal