Tournedos met pompoenpuree
Tournedos met pompoenpuree

Tournedos met pompoenpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 45.2 g
Eiwit 50.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1 L water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de aardappelen en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en kook 15 à 20 min.

  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak het vlees verder naar smaak. Kruid met de Provençaalse kruidenmix.

  7. Giet de aardappelen en de pompoen af. Laat even drogen op het vuur en pureer. Meng er de kaasblokjes en 3 eetl. Kruidenolie uit de bokaal onder. Kruid met nootmuskaat en eventueel wat peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1 L water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de aardappelen en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en kook 15 à 20 min.

  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak het vlees verder naar smaak. Kruid met de Provençaalse kruidenmix.

  7. Giet de aardappelen en de pompoen af. Laat even drogen op het vuur en pureer. Meng er de kaasblokjes en 3 eetl. Kruidenolie uit de bokaal onder. Kruid met nootmuskaat en eventueel wat peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 45.2 g
Eiwit 50.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal