Trofie liguri met hondstong, spinazie en mascarpone
Trofie liguri met hondstong, spinazie en mascarpone

Trofie liguri met hondstong, spinazie en mascarpone

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 682 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 76.6 g
Eiwit 51.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de gegrilde paprika's in blokjes van 2 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de hondstongrolletjes in een ovenschaal en overgiet met de visbouillon. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  12. Voeg de spinazie toe en laat 2 à 3 min. slinken.

  13. Roer er de mascarpone en de blokjes gegrilde paprika onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Meng de spinaziesaus onder de pasta.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over de borden en schik er 3 hondstongrolletjes op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de gegrilde paprika's in blokjes van 2 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de hondstongrolletjes in een ovenschaal en overgiet met de visbouillon. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  12. Voeg de spinazie toe en laat 2 à 3 min. slinken.

  13. Roer er de mascarpone en de blokjes gegrilde paprika onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Meng de spinaziesaus onder de pasta.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over de borden en schik er 3 hondstongrolletjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 682 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 76.6 g
Eiwit 51.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard

Bekijk het recept digitaal