Varkensmignonette met picklessaus en stoemp van erwtjes en wortelen
Varkensmignonette met picklessaus en stoemp van erwtjes en wortelen

Varkensmignonette met picklessaus en stoemp van erwtjes en wortelen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2218 kj
Energie 530 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 15 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 41 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  3. Snipper de ui en de platte peterselie fijn.

  4. Los het blokje groentebouillon op in het hete water.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui glazig. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe en laat 5 min. stoven.

  6. Bevochtig met de bouillon en kruid met peper en zout. Laat 20 min. stoven zonder deksel. Roer regelmatig en voeg indien nodig een scheutje water toe.

  7. Voeg de diepgevroren doperwten en de helft van de platte peterselie toe. Laat 5 min. stoven op een laag vuur. Plet alles tot een puree en breng op smaak met peper en zout.

  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de varkensmignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Blus de pan met de room en meng er de pickles onder. Laat inkoken tot je een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Serveer het vlees met de stoemp, lepel er wat saus over en werk af met de rest van de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  3. Snipper de ui en de platte peterselie fijn.

  4. Los het blokje groentebouillon op in het hete water.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui glazig. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe en laat 5 min. stoven.

  6. Bevochtig met de bouillon en kruid met peper en zout. Laat 20 min. stoven zonder deksel. Roer regelmatig en voeg indien nodig een scheutje water toe.

  7. Voeg de diepgevroren doperwten en de helft van de platte peterselie toe. Laat 5 min. stoven op een laag vuur. Plet alles tot een puree en breng op smaak met peper en zout.

  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de varkensmignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Blus de pan met de room en meng er de pickles onder. Laat inkoken tot je een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Serveer het vlees met de stoemp, lepel er wat saus over en werk af met de rest van de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2218 kj
Energie 530 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 15 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 41 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugge Tripel sterk blond bier Wijn Andrés Alonso Garnacha & Syrah D.O. Calatayud Spanje

Bekijk het recept digitaal