- Bewaar

- Bewaar
Varkensnootjes met wildsausje en pompoenfrietjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Fruitige, licht kruidige en gecorseerde rode wijn uit het Franse zuiden. Lichtjes gechambreerd schenken. Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vlees in nootjes van 2,5 à 3 cm dik.
-
Verdeel het pompoenvlees in stukken en snij in 'frietjes' (dat gaat vlot als u de stukken pompoen voorzichtig door een frietsnijder duwt).
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een braadpan. Bak de nootjes varkenshaas goudbruin langs beide zijden gedurende 2 min. Kruid met peper en zout en laat op een zacht vuur à 10 min. gaar worden.
-
Neem van het vuur, giet er de jenever of cognac over en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg de Luikse siroop toe en laat even goed doorkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder, werk af met de ciderazijn en breng op smaak met peper en zout.
-
Bak intussen de pompoenfrietjes in de frituurpan kort aan (op 180 °C).
-
Afwerking:
-
Schik enkele nootjes varkenshaas op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er bonen-spekrolletjes bij (diepvries, Ringis) of witloof en een gevulde aardappel of natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Fruitige, licht kruidige en gecorseerde rode wijn uit het Franse zuiden. Lichtjes gechambreerd schenken. Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vlees in nootjes van 2,5 à 3 cm dik.
-
Verdeel het pompoenvlees in stukken en snij in 'frietjes' (dat gaat vlot als u de stukken pompoen voorzichtig door een frietsnijder duwt).
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een braadpan. Bak de nootjes varkenshaas goudbruin langs beide zijden gedurende 2 min. Kruid met peper en zout en laat op een zacht vuur à 10 min. gaar worden.
-
Neem van het vuur, giet er de jenever of cognac over en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg de Luikse siroop toe en laat even goed doorkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder, werk af met de ciderazijn en breng op smaak met peper en zout.
-
Bak intussen de pompoenfrietjes in de frituurpan kort aan (op 180 °C).
-
Afwerking:
-
Schik enkele nootjes varkenshaas op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er bonen-spekrolletjes bij (diepvries, Ringis) of witloof en een gevulde aardappel of natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Fruitige, licht kruidige en gecorseerde rode wijn uit het Franse zuiden. Lichtjes gechambreerd schenken. Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.