Vegan chicken burger met venkelsalade

Vegan chicken burger met venkelsalade

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Energie 2314 kj
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 6.4 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de rode ui in ringen en besprenkel met de wittewijnazijn en de suiker. Laat 15 min. marineren.

  4. Verwijder intussen de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne plakken (eventueel met een mandoline). Meng met de mayonaise, het citroensap, zwarte peper en zout.

  5. Bak de Turkse broodjes 6 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 3 min. aan elke kant.

  7. Knip de tuinkers uit het bakje.

  8. Snij de broodjes open, maar niet volledig door. Beleg met slablaadjes, een burger, venkelsalade en gemarineerde ui. Werk af met de tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de rode ui in ringen en besprenkel met de wittewijnazijn en de suiker. Laat 15 min. marineren.

  4. Verwijder intussen de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne plakken (eventueel met een mandoline). Meng met de mayonaise, het citroensap, zwarte peper en zout.

  5. Bak de Turkse broodjes 6 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 3 min. aan elke kant.

  7. Knip de tuinkers uit het bakje.

  8. Snij de broodjes open, maar niet volledig door. Beleg met slablaadjes, een burger, venkelsalade en gemarineerde ui. Werk af met de tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Energie 2314 kj
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 6.4 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier Ename Pater Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal