Veggie Pulled BBQ Burger met avocadofrietjes
Veggie Pulled BBQ Burger met avocadofrietjes

Veggie Pulled BBQ Burger met avocadofrietjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Energie 2879 kj
Vet 34 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 14.6 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 29.2 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode ui in ringen en de tomaat in plakjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in repen van 1 cm.

  3. Klop het ei los in een diep bord. Meng het paneermeel samen met het hennepzaad in een diep bord.

  4. Haal de avocadorepen eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Verhit de arachideolie in een pan en bak de avocadofrietjes 2 min. goudbruin.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de Pulled BBQ-reepjes 3 à 5 min. Voeg een scheutje water toe voor een sappiger resultaat.

  6. Snij de hamburgerbroodjes open en rooster ze in de broodrooster.

  7. Kruid intussen de Griekse yoghurt met peper en zout.

  8. Verdeel wat sla, tomaten, 1 el Griekse yoghurt, Pulled BBQ-reepjes en rode ui over elk hamburgerbroodje. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

  9. Zet de burgers eventueel vast met een prikker. Serveer met de avocadofrietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode ui in ringen en de tomaat in plakjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in repen van 1 cm.

  3. Klop het ei los in een diep bord. Meng het paneermeel samen met het hennepzaad in een diep bord.

  4. Haal de avocadorepen eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Verhit de arachideolie in een pan en bak de avocadofrietjes 2 min. goudbruin.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de Pulled BBQ-reepjes 3 à 5 min. Voeg een scheutje water toe voor een sappiger resultaat.

  6. Snij de hamburgerbroodjes open en rooster ze in de broodrooster.

  7. Kruid intussen de Griekse yoghurt met peper en zout.

  8. Verdeel wat sla, tomaten, 1 el Griekse yoghurt, Pulled BBQ-reepjes en rode ui over elk hamburgerbroodje. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

  9. Zet de burgers eventueel vast met een prikker. Serveer met de avocadofrietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Energie 2879 kj
Vet 34 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 14.6 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 29.2 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages Bier Maes Pils

Bekijk het recept digitaal