Veggieburger met pittige tomatensaus en preipuree
Veggieburger met pittige tomatensaus en preipuree

Veggieburger met pittige tomatensaus en preipuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 63.3 g
Suiker 19.4 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 31.1 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de diepgevroren prei 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de boter onder. Prak tot puree en kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui, de pepertjes en het knoflook 1 min. Bestrooi met de bloem en meng goed. Overgiet met de passata, meng goed en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Kruid met de oregano, het diepgevroren basilicum, peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de puree en de burgers over de borden en lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de diepgevroren prei 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de boter onder. Prak tot puree en kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui, de pepertjes en het knoflook 1 min. Bestrooi met de bloem en meng goed. Overgiet met de passata, meng goed en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Kruid met de oregano, het diepgevroren basilicum, peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de puree en de burgers over de borden en lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 63.3 g
Suiker 19.4 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 31.1 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Ma Belle Pomelle rosé A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal