- Bewaar

- Bewaar
Veggieschotel met gevulde tomaatjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst bijna gaar in licht gezouten water (1 min. minder dan vermeld op de verpakking).
-
Snij een hoedje van de tomaten en hol uit met een koffielepel. Doe het vruchtvlees in een grote ovenschotel.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de aubergine en de courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de uien fijn en snij de sla in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig. Voeg ze toe aan het tomatenvruchtvlees in de ovenschotel.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de quorn 2 à 3 min. Voeg de blokjes paprika, aubergine en courgette toe en laat 10 à 15 min. stoven.
-
Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Meng de groentjes en de quorn onder de rijst en vul er de tomaten mee op. Zet de hoedjes op de tomaten en plaats ze naast elkaar in de ovenschotel op het vruchtvlees.
-
Overgiet met de groentebouillon en schuif ± 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Haal de tomaten uit de schotel. Giet het braadvocht en het tomatenvruchtvlees in een kookpot en roer er de tomatenpuree onder. Mix alles tot een gladde saus en kruid bij met cayennepeper, paprikapoeder en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de gevulde tomaten met de sla en de tomatensaus.
-
Geef er een stukje brood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst bijna gaar in licht gezouten water (1 min. minder dan vermeld op de verpakking).
-
Snij een hoedje van de tomaten en hol uit met een koffielepel. Doe het vruchtvlees in een grote ovenschotel.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de aubergine en de courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de uien fijn en snij de sla in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig. Voeg ze toe aan het tomatenvruchtvlees in de ovenschotel.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de quorn 2 à 3 min. Voeg de blokjes paprika, aubergine en courgette toe en laat 10 à 15 min. stoven.
-
Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Meng de groentjes en de quorn onder de rijst en vul er de tomaten mee op. Zet de hoedjes op de tomaten en plaats ze naast elkaar in de ovenschotel op het vruchtvlees.
-
Overgiet met de groentebouillon en schuif ± 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Haal de tomaten uit de schotel. Giet het braadvocht en het tomatenvruchtvlees in een kookpot en roer er de tomatenpuree onder. Mix alles tot een gladde saus en kruid bij met cayennepeper, paprikapoeder en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de gevulde tomaten met de sla en de tomatensaus.
-
Geef er een stukje brood bij.