Veggieschotel met romige pompoen en hazelnootkorstje
Veggieschotel met romige pompoen en hazelnootkorstje

Veggieschotel met romige pompoen en hazelnootkorstje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 38.4 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 44.4 g
Suiker 9.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 10.4 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken van ± 4 cm. Kook 10 min. gaar in het lichtgezouten water.

  4. Verwijder intussen de pitten en de draden uit de pompoen. Schil de pastinaak en de pompoen en snij in kleine blokjes.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de blokjes pompoen en pastinaak ± 5 min. op een matig vuur. Voeg een scheutje water toe zodat de groenten niet aanbakken. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en giet er 1 dl room en 1 dl water bij. Laat 5 à 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Neem van het vuur.

  6. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  7. Hak de hazelnoten grof. Trek de blaadjes van de takjes peterselie en hak fijn. Meng de hazelnoten in een kommetje met de peterselie.

  8. Giet de aardappelen af en pureer samen met 1,5 dl room en 1 eetl. boter. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  9. Schep de groenten in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Strooi de hazelnootmengeling over de puree en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Geef extra smaak aan de groenten met wat fijngesnipperde dragon of salie

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken van ± 4 cm. Kook 10 min. gaar in het lichtgezouten water.

  4. Verwijder intussen de pitten en de draden uit de pompoen. Schil de pastinaak en de pompoen en snij in kleine blokjes.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de blokjes pompoen en pastinaak ± 5 min. op een matig vuur. Voeg een scheutje water toe zodat de groenten niet aanbakken. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en giet er 1 dl room en 1 dl water bij. Laat 5 à 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Neem van het vuur.

  6. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  7. Hak de hazelnoten grof. Trek de blaadjes van de takjes peterselie en hak fijn. Meng de hazelnoten in een kommetje met de peterselie.

  8. Giet de aardappelen af en pureer samen met 1,5 dl room en 1 eetl. boter. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  9. Schep de groenten in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Strooi de hazelnootmengeling over de puree en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Geef extra smaak aan de groenten met wat fijngesnipperde dragon of salie

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 38.4 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 44.4 g
Suiker 9.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 10.4 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal