Verse pasta met curry van pompoen en peultjes
Verse pasta met curry van pompoen en peultjes

Verse pasta met curry van pompoen en peultjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 64.3 g
Eiwit 17.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 500 g vruchtvlees nodig).

  3. Snij in blokjes.

  4. Snij de peultjes in 3 schuine reepjes.

  5. Snij elke tomaat in 8 partjes.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Giet de helft van de kokosmelk in een grote kookpot en roer er de groene curry onder. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de blokjes pompoen toe en overgiet met de rest van de kokosmelk. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer er de peultjes onder en laat 5 min. koken.

  11. Kook ondertussen de verse pasta beetgaar in een grote kookpot met lichtgezouten water.

  12. Roer voor het opdienen de partjes tomaat onder de curry en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groentecurry over. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 500 g vruchtvlees nodig).

  3. Snij in blokjes.

  4. Snij de peultjes in 3 schuine reepjes.

  5. Snij elke tomaat in 8 partjes.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Giet de helft van de kokosmelk in een grote kookpot en roer er de groene curry onder. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de blokjes pompoen toe en overgiet met de rest van de kokosmelk. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer er de peultjes onder en laat 5 min. koken.

  11. Kook ondertussen de verse pasta beetgaar in een grote kookpot met lichtgezouten water.

  12. Roer voor het opdienen de partjes tomaat onder de curry en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groentecurry over. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 64.3 g
Eiwit 17.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jacobins Kriek Max Belgisch bier met 25 % krieken. Onder de intens robijnrode kleur zit een krachtig kriekenboeket. De smaak begint zoet en combineert een fruitige toets met aangename zuren. Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr Deze elzaswijn heeft een typische neus van kruiden, exotisch fruit (lychee) en bloemetjes (rozen). De smaak is krachtig en evenwichtig, met dezelfde aroma's en een honingtoets.

Bekijk het recept digitaal