Vietnamese pannenkoeken met eend en kruidensalade
Vietnamese pannenkoeken met eend en kruidensalade

Vietnamese pannenkoeken met eend en kruidensalade

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 41.1 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 41.5 g
Suiker 7.5 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 36.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Hak het pikante pepertje in fijne stukjes. Plet het knoflook.

  2. Snipper de lente-ui fijn. Snij de komkommer in fijne blokjes. Schil en rasp de wortel.

  3. Hak de koriander grof en scheur de basilicumblaadjes. Meng tot een slaatje.

  4. Maak het pannenkoekenbeslag: meng het rijstgriesmeel met het ei, de kurkuma, de kokosroom en 1 dl water tot een glad beslag.

  5. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets ± 10 min. op de velkant. Kruid met peper en zout. Giet het gesmolten vet weg en bak nog ± 6 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en snij in heel fijne reepjes.

  6. Verhit in dezelfde pan 1 eetl. arachideolie en bak de sojascheuten en de lente-ui 1 min. Kruid met peper en zout.

  7. Meng met het limoensap, de rietsuiker en de vissaus tot een vinaigrette.

  8. Verhit in een pannenkoekenpan 1 el. arachideolie en bak een dunne pannenkoek van het beslag. Herhaal nog 3 keer.

  9. Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel er de eend, de sojascheuten, de komkommer en de wortel over. Vouw dicht. Serveer met de vinaigrette en het kruidenslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Hak het pikante pepertje in fijne stukjes. Plet het knoflook.

  2. Snipper de lente-ui fijn. Snij de komkommer in fijne blokjes. Schil en rasp de wortel.

  3. Hak de koriander grof en scheur de basilicumblaadjes. Meng tot een slaatje.

  4. Maak het pannenkoekenbeslag: meng het rijstgriesmeel met het ei, de kurkuma, de kokosroom en 1 dl water tot een glad beslag.

  5. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets ± 10 min. op de velkant. Kruid met peper en zout. Giet het gesmolten vet weg en bak nog ± 6 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en snij in heel fijne reepjes.

  6. Verhit in dezelfde pan 1 eetl. arachideolie en bak de sojascheuten en de lente-ui 1 min. Kruid met peper en zout.

  7. Meng met het limoensap, de rietsuiker en de vissaus tot een vinaigrette.

  8. Verhit in een pannenkoekenpan 1 el. arachideolie en bak een dunne pannenkoek van het beslag. Herhaal nog 3 keer.

  9. Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel er de eend, de sojascheuten, de komkommer en de wortel over. Vouw dicht. Serveer met de vinaigrette en het kruidenslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 41.1 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 41.5 g
Suiker 7.5 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 36.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal