Visballetjes op spiesjes van citroengras
Visballetjes op spiesjes van citroengras

Visballetjes op spiesjes van citroengras

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 5.3 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 2.8 g
Suiker 2.1 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje.

  3. Pluk de blaadjes koriander van het plantje.

  4. Pel het knoflook.

  5. Snipper het wit van de lente-uitjes grof.

  6. Bereiding:
  7. Doe het pepertje, de citroengraspasta, de lente-uitjes, de arachideolie, de bruine suiker, het knoflook, de kokosroom, enkele blaadjes koriander en zout in een blender of keukenrobot. Mix tot een pasta.

  8. Mix de vis en de garnalen tot het de textuur van gehakt krijgt (dat gaat makkelijk in een keukenrobot).

  9. Meng de kruidenpasta onder de vismengeling. Rol er 8 balletjes van (dat gaat makkelijk als u eerst de handen nat maakt).

  10. Duw een stengel citroengras in elk balletje en maak het balletje opnieuw rond. Zet de stengels 30 min. in de koelkast.

  11. Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de spiesjes 5 min. Draai voorzichtig om en bak nog 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met de rest van de korianderblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje.

  3. Pluk de blaadjes koriander van het plantje.

  4. Pel het knoflook.

  5. Snipper het wit van de lente-uitjes grof.

  6. Bereiding:
  7. Doe het pepertje, de citroengraspasta, de lente-uitjes, de arachideolie, de bruine suiker, het knoflook, de kokosroom, enkele blaadjes koriander en zout in een blender of keukenrobot. Mix tot een pasta.

  8. Mix de vis en de garnalen tot het de textuur van gehakt krijgt (dat gaat makkelijk in een keukenrobot).

  9. Meng de kruidenpasta onder de vismengeling. Rol er 8 balletjes van (dat gaat makkelijk als u eerst de handen nat maakt).

  10. Duw een stengel citroengras in elk balletje en maak het balletje opnieuw rond. Zet de stengels 30 min. in de koelkast.

  11. Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de spiesjes 5 min. Draai voorzichtig om en bak nog 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met de rest van de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 5.3 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 2.8 g
Suiker 2.1 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal