Viscouscous
Viscouscous

Viscouscous

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 57.1 g
Eiwit 30.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en wentel door de bloem. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de wortelen in gelijke blokjes en kook beetgaar in lichtgezouten water gedurende 5 min.

  5. Snij de courgettes in gelijke staafjes (schillen hoeft niet).

  6. Snij de tomaten in partjes.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 6 eetl. boter in een grote braadpan en bak de zalmfilets aan elke kant gedurende 5 min. U kan ze eventueel warm houden in een op 100 °C voorverwarmde oven.

  10. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en giet over het tarwegriesmeel in een grote kom. Laat gedurende ± 7 min. zwellen.

  11. Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en roerbak de courgettestaafjes gedurende 10 min.

  12. Voeg de wortelen, de kikkererwten en de tomatenpartjes toe en roer er het tomatenconcentraat onder.

  13. Overgiet met 2 dl water en kruid naar smaak met paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse mix.

  14. Maak het tarwegriesmeel los met een vork en roer er voorzichtig 2 eetl. boter door.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groenten en het tarwegriesmeel over de borden en plaats er een stuk zalm bovenop.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en wentel door de bloem. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de wortelen in gelijke blokjes en kook beetgaar in lichtgezouten water gedurende 5 min.

  5. Snij de courgettes in gelijke staafjes (schillen hoeft niet).

  6. Snij de tomaten in partjes.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 6 eetl. boter in een grote braadpan en bak de zalmfilets aan elke kant gedurende 5 min. U kan ze eventueel warm houden in een op 100 °C voorverwarmde oven.

  10. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en giet over het tarwegriesmeel in een grote kom. Laat gedurende ± 7 min. zwellen.

  11. Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en roerbak de courgettestaafjes gedurende 10 min.

  12. Voeg de wortelen, de kikkererwten en de tomatenpartjes toe en roer er het tomatenconcentraat onder.

  13. Overgiet met 2 dl water en kruid naar smaak met paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse mix.

  14. Maak het tarwegriesmeel los met een vork en roer er voorzichtig 2 eetl. boter door.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groenten en het tarwegriesmeel over de borden en plaats er een stuk zalm bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 57.1 g
Eiwit 30.5 g

Bekijk het recept digitaal