Visfondue met heerlijke sausjes
Visfondue met heerlijke sausjes

Visfondue met heerlijke sausjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Vet 63 g
Koolhydraat 21.1 g
Eiwit 23.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis ontdooien en dep droog.

  4. Snij de wortel in schijfjes.

  5. Snipper de sjalot en de knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Giet de visbouillon samen met de witte wijn en 2 dl water in een kookpan.

  8. Voeg de wortelschijfjes, de fijngesnipperde sjalot, de knoflook en het blaadje laurier toe. Verwarm tot net onder het kookpunt.

  9. Giet over in de fonduepan. Zorg ervoor dat de bouillon warm blijft, zonder te koken.

  10. Zet de visschotel op tafel. Ieder gaart zijn eigen stukjes vis door ze op een fonduevork te prikken en in de bouillon te dompelen. Nog handiger zijn de visschepjes, die (net als een vismandje) speciaal voor visfondue gemaakt zijn.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met fijne sausjes en verschillende stukjes brood, gekookte rijst of tarwegraantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis ontdooien en dep droog.

  4. Snij de wortel in schijfjes.

  5. Snipper de sjalot en de knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Giet de visbouillon samen met de witte wijn en 2 dl water in een kookpan.

  8. Voeg de wortelschijfjes, de fijngesnipperde sjalot, de knoflook en het blaadje laurier toe. Verwarm tot net onder het kookpunt.

  9. Giet over in de fonduepan. Zorg ervoor dat de bouillon warm blijft, zonder te koken.

  10. Zet de visschotel op tafel. Ieder gaart zijn eigen stukjes vis door ze op een fonduevork te prikken en in de bouillon te dompelen. Nog handiger zijn de visschepjes, die (net als een vismandje) speciaal voor visfondue gemaakt zijn.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met fijne sausjes en verschillende stukjes brood, gekookte rijst of tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Vet 63 g
Koolhydraat 21.1 g
Eiwit 23.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Lafleur Chevalier wit A.C. Bordeaux Wijn Droge witte bordeaux van sémillon- en sauvignondruiven. Wijn Trebbiano d'Abruzzo Farnese Italië Wijn Onder zijn mooie gouden kleur herbergt deze wijn romige, bloemige aroma's met een toets van limoen. Een vrij krachtige, ronde wijn, elegant met een opmerkelijke finale.

Bekijk het recept digitaal