Volkorenpasta met groentesausje en gewokte champignons
Volkorenpasta met groentesausje en gewokte champignons

Volkorenpasta met groentesausje en gewokte champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 7.4 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 20.6 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een (wok)pan. Bak het knoflook, de sjalot en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou apart.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de woekgroenten 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  9. Bestrooi met de bloem en meng goed. Overgiet met 3 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat lichtjes indikken en doe er de champingnons bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een (wok)pan. Bak het knoflook, de sjalot en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou apart.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de woekgroenten 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  9. Bestrooi met de bloem en meng goed. Overgiet met 3 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat lichtjes indikken en doe er de champingnons bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 7.4 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 20.6 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Les Sarmentelles A.O.P. Beaujolais Villages

Bekijk het recept digitaal