Volkorenpasta met prei, butternutpompoen en chorizo
Volkorenpasta met prei, butternutpompoen en chorizo

Volkorenpasta met prei, butternutpompoen en chorizo

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 70.4 g
Suiker 8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 25.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de chorizo in stukjes.

  4. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  5. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de draden. Schil de halve pompoenen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de chorizostukjes 1 à 2 min. Haal uit de pan en hou apart. Spoel de pan niet af.

  10. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de prei en pompoen ± 10 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de farfalle met de chorizo, prei en pompoen.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de pasta met de platte peterselie en pompoenpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de chorizo in stukjes.

  4. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  5. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de draden. Schil de halve pompoenen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de chorizostukjes 1 à 2 min. Haal uit de pan en hou apart. Spoel de pan niet af.

  10. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de prei en pompoen ± 10 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de farfalle met de chorizo, prei en pompoen.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de pasta met de platte peterselie en pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 70.4 g
Suiker 8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 25.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier (Bier: 38691 - MAREDSOUS BLOND 6X33CL) Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn (Wijn: 17430 - ARTISAN BIO C102 75CL) Artisans Partisans `Cuve N° 102' I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal