- Bewaar

- Bewaar
Winters slaatje met knolselderhummus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij het ciabattabrood in blokjes van 1 cm.
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes. Besprenkel met wat citroensap.
-
Snij de rode ui in dunne ringen.
-
Hak de notenmengeling grof.
-
Knip de waterkers los.
-
Rasp de parmezaan met een dunschiller.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de knolselder op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik intussen de stukjes ciabattabrood op een andere bakplaat met bakpapier en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 5 à 10 min. mee in de hete oven. Draai het brood regelmatig om.
-
Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. gaar en spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze. Snij daarna in 2.
-
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelplakjes aan beide kanten goudbruin.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slamix over een serveerschaal en schik er de knolselderblokjes, de kwarteleieren, de appelplakjes en de uiringen op.
-
Werk af met de waterkers, de parmezaan, de grofgehakte noten en enkele toefjes hummus. Serveer met de ciabattacroutons.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij het ciabattabrood in blokjes van 1 cm.
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes. Besprenkel met wat citroensap.
-
Snij de rode ui in dunne ringen.
-
Hak de notenmengeling grof.
-
Knip de waterkers los.
-
Rasp de parmezaan met een dunschiller.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de knolselder op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik intussen de stukjes ciabattabrood op een andere bakplaat met bakpapier en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 5 à 10 min. mee in de hete oven. Draai het brood regelmatig om.
-
Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. gaar en spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze. Snij daarna in 2.
-
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelplakjes aan beide kanten goudbruin.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slamix over een serveerschaal en schik er de knolselderblokjes, de kwarteleieren, de appelplakjes en de uiringen op.
-
Werk af met de waterkers, de parmezaan, de grofgehakte noten en enkele toefjes hummus. Serveer met de ciabattacroutons.