Winters slaatje met knolselderhummus
Winters slaatje met knolselderhummus

Winters slaatje met knolselderhummus

Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 55 g
Suiker 8.1 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 22.8 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.

  3. Snij het ciabattabrood in blokjes van 1 cm.

  4. Pers de halve citroen.

  5. Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes. Besprenkel met wat citroensap.

  6. Snij de rode ui in dunne ringen.

  7. Hak de notenmengeling grof.

  8. Knip de waterkers los.

  9. Rasp de parmezaan met een dunschiller.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Schik de knolselder op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Schik intussen de stukjes ciabattabrood op een andere bakplaat met bakpapier en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 5 à 10 min. mee in de hete oven. Draai het brood regelmatig om.

  14. Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. gaar en spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze. Snij daarna in 2.

  15. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelplakjes aan beide kanten goudbruin.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de slamix over een serveerschaal en schik er de knolselderblokjes, de kwarteleieren, de appelplakjes en de uiringen op.

  18. Werk af met de waterkers, de parmezaan, de grofgehakte noten en enkele toefjes hummus. Serveer met de ciabattacroutons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.

  3. Snij het ciabattabrood in blokjes van 1 cm.

  4. Pers de halve citroen.

  5. Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes. Besprenkel met wat citroensap.

  6. Snij de rode ui in dunne ringen.

  7. Hak de notenmengeling grof.

  8. Knip de waterkers los.

  9. Rasp de parmezaan met een dunschiller.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Schik de knolselder op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Schik intussen de stukjes ciabattabrood op een andere bakplaat met bakpapier en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 5 à 10 min. mee in de hete oven. Draai het brood regelmatig om.

  14. Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. gaar en spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze. Snij daarna in 2.

  15. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelplakjes aan beide kanten goudbruin.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de slamix over een serveerschaal en schik er de knolselderblokjes, de kwarteleieren, de appelplakjes en de uiringen op.

  18. Werk af met de waterkers, de parmezaan, de grofgehakte noten en enkele toefjes hummus. Serveer met de ciabattacroutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 55 g
Suiker 8.1 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 22.8 g
Zout 1.7 g

Bekijk het recept digitaal