Wok met zeevruchten, peultjes en broccoli
Wok met zeevruchten, peultjes en broccoli

Wok met zeevruchten, peultjes en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 3.6 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 29.2 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ontdooitijd + 10 min.

  3. Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Hak de hazelnoten grof.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.

  7. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de broccoliroosjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de peultjes en de noedels toe. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Bak intussen de spekblokjes 5 min. op een hoog vuur in een wok. Haal uit de wok.

  11. Verhit de rijstolie in dezelfde wok en bak de rode ui, het pepertje en het knoflook 1 min. Roer er de zeevruchten onder en roerbak nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de noedels met de groenten en de spekblokjes toe. Breng op smaak met de sojasaus.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de zeevruchtenwok in kommetjes en bestrooi met de hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ontdooitijd + 10 min.

  3. Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Hak de hazelnoten grof.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.

  7. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de broccoliroosjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de peultjes en de noedels toe. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Bak intussen de spekblokjes 5 min. op een hoog vuur in een wok. Haal uit de wok.

  11. Verhit de rijstolie in dezelfde wok en bak de rode ui, het pepertje en het knoflook 1 min. Roer er de zeevruchten onder en roerbak nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de noedels met de groenten en de spekblokjes toe. Breng op smaak met de sojasaus.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de zeevruchtenwok in kommetjes en bestrooi met de hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 3.6 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 29.2 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Flandrien Super 8 Blond bier Wijn Domaines Vinsmoselle Rivaner Côtes de Grevenmacher A.O.P. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal