- Bewaar

- Bewaar
Wok van chipolata met mango en paprika
Onze drankensuggesties
Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles Tarapacá Merlot - D.O. Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren chipolata's oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de mango en snij in gelijke blokjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Pers de halve limoen.
-
Bereiding:
-
Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de chipolata's 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in stukjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de paprikareepjes 3 min. Kruid met de geplette korianderbolletjes en het kerriepoeder.
-
Roer er de chipolata's, de gehalveerde kerstomaten en de mangoblokjes onder. Besprenkel met de sojasaus en het limoensap. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de chipolatawok met de lente-uitjes en serveer met de basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles Tarapacá Merlot - D.O. Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren chipolata's oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de mango en snij in gelijke blokjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Pers de halve limoen.
-
Bereiding:
-
Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de chipolata's 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in stukjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de paprikareepjes 3 min. Kruid met de geplette korianderbolletjes en het kerriepoeder.
-
Roer er de chipolata's, de gehalveerde kerstomaten en de mangoblokjes onder. Besprenkel met de sojasaus en het limoensap. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de chipolatawok met de lente-uitjes en serveer met de basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles Tarapacá Merlot - D.O. Central Valley - Chili