Wok van chipolata met mango en paprika
Wok van chipolata met mango en paprika

Wok van chipolata met mango en paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 61.7 g
Suiker 13.1 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 26.1 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren chipolata's oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de mango en snij in gelijke blokjes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  9. Pers de halve limoen.

  10. Bereiding:
  11. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de chipolata's 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in stukjes.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de paprikareepjes 3 min. Kruid met de geplette korianderbolletjes en het kerriepoeder.

  14. Roer er de chipolata's, de gehalveerde kerstomaten en de mangoblokjes onder. Besprenkel met de sojasaus en het limoensap. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de chipolatawok met de lente-uitjes en serveer met de basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren chipolata's oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de mango en snij in gelijke blokjes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  9. Pers de halve limoen.

  10. Bereiding:
  11. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de chipolata's 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in stukjes.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de paprikareepjes 3 min. Kruid met de geplette korianderbolletjes en het kerriepoeder.

  14. Roer er de chipolata's, de gehalveerde kerstomaten en de mangoblokjes onder. Besprenkel met de sojasaus en het limoensap. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de chipolatawok met de lente-uitjes en serveer met de basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 61.7 g
Suiker 13.1 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 26.1 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles Tarapacá Merlot - D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal