Wok van noedels, tofu en pindanootjes
Wok van noedels, tofu en pindanootjes

Wok van noedels, tofu en pindanootjes

20 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 19.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem meteen van het vuur en laat 4 min. staan.

  3. Maak de noedels los met een vork en knip ze in kleinere stukken. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken, roer er 1 eetl. olijfolie door en zet opzij.

  4. Hak de pindanootjes grof (spoel gezouten nootjes vooraf en dep goed droog).

  5. Laat de tofu uitlekken, snij in blokjes en meng met de knoflook.

  6. Hak de koriander en de lente-uitjes fijn. Snij de limoen in partjes.

  7. Zet alle ingrediënten op tafel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok. Bak de tofublokjes 5 min. en roer af en toe. Voeg 1 eetl. ketjap en 1 eetl. sojasaus toe en roerbak nog 1 min.

  10. Breek de 2 eieren in de pan en bak 1 min. al roerende.

  11. Doe er de noedels, de sojascheuten, 1 eetl. ketjap, 1 eetl. sojasaus, de vissaus en wat zwarte peper bij. Roerbak 2 min.

  12. Bestrooi met de koriander, de lente-uitjes en de pindanootjes.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met de limoenpartjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem meteen van het vuur en laat 4 min. staan.

  3. Maak de noedels los met een vork en knip ze in kleinere stukken. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken, roer er 1 eetl. olijfolie door en zet opzij.

  4. Hak de pindanootjes grof (spoel gezouten nootjes vooraf en dep goed droog).

  5. Laat de tofu uitlekken, snij in blokjes en meng met de knoflook.

  6. Hak de koriander en de lente-uitjes fijn. Snij de limoen in partjes.

  7. Zet alle ingrediënten op tafel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok. Bak de tofublokjes 5 min. en roer af en toe. Voeg 1 eetl. ketjap en 1 eetl. sojasaus toe en roerbak nog 1 min.

  10. Breek de 2 eieren in de pan en bak 1 min. al roerende.

  11. Doe er de noedels, de sojascheuten, 1 eetl. ketjap, 1 eetl. sojasaus, de vissaus en wat zwarte peper bij. Roerbak 2 min.

  12. Bestrooi met de koriander, de lente-uitjes en de pindanootjes.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met de limoenpartjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 19.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Wijn Hardys Crest Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië

Bekijk het recept digitaal