Wok van scampi's en pompoen met cashewnoten
Wok van scampi's en pompoen met cashewnoten

Wok van scampi's en pompoen met cashewnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 86.4 g
Eiwit 34.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snij verse pompoen in blokjes van 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Hak het knoflook grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak het grofgehakte knoflook glazig. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes en de paprikareepjes toe en roerbak 5 min.

  11. Meng er de cashewnoten en de scampi's onder en overgiet met 4 eetl. water en de sojasaus. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak ± 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de koriander en serveer met de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snij verse pompoen in blokjes van 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Hak het knoflook grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak het grofgehakte knoflook glazig. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes en de paprikareepjes toe en roerbak 5 min.

  11. Meng er de cashewnoten en de scampi's onder en overgiet met 4 eetl. water en de sojasaus. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak ± 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de koriander en serveer met de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 86.4 g
Eiwit 34.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de Luzanet - I.G.P. Côtes de Gascogne El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal