- Bewaar

- Bewaar
Wok van scampi's en pompoen met cashewnoten
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Luzanet - I.G.P. Côtes de Gascogne El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snij verse pompoen in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Hak het knoflook grof.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak het grofgehakte knoflook glazig. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes en de paprikareepjes toe en roerbak 5 min.
-
Meng er de cashewnoten en de scampi's onder en overgiet met 4 eetl. water en de sojasaus. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak ± 5 min.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de koriander en serveer met de pasta.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Luzanet - I.G.P. Côtes de Gascogne El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snij verse pompoen in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Hak het knoflook grof.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak het grofgehakte knoflook glazig. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes en de paprikareepjes toe en roerbak 5 min.
-
Meng er de cashewnoten en de scampi's onder en overgiet met 4 eetl. water en de sojasaus. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak ± 5 min.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de koriander en serveer met de pasta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Luzanet - I.G.P. Côtes de Gascogne El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje