- Bewaar

- Bewaar
Wortel-kikkererwtenburger met rustiek groentepannetje
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond Blond trappistenbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé bio A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de wortelen.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaat in fijne schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Bak de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Mix intussen de kikkererwten even met het ei. Meng er de geraspte wortelen, de sesamzaadjes, de havermout en het paneermeel onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat het deeg 5 min. aafgedekt rusten (voeg nog wat paneermeel toe als het nog wat te vloeibaar is).
-
Bevochtig uw handen en maak 4 burgers van het deeg.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren rustieke groentemix 10 à 12 min.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 à 5 min. aan elke kant. Haal uit de pan en bak de sneetjes spek kort.
-
Doe de broodjes open, beleg met rauwkost en tomaat. Leg er een burger en spek op. Doe er wat ketchup bij en sluit de broodjes.
-
Afwerking:
-
Serveer de burgers met de gebakken groenten en de rest van de rauwkost.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond Blond trappistenbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé bio A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de wortelen.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaat in fijne schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Bak de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Mix intussen de kikkererwten even met het ei. Meng er de geraspte wortelen, de sesamzaadjes, de havermout en het paneermeel onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat het deeg 5 min. aafgedekt rusten (voeg nog wat paneermeel toe als het nog wat te vloeibaar is).
-
Bevochtig uw handen en maak 4 burgers van het deeg.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren rustieke groentemix 10 à 12 min.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 à 5 min. aan elke kant. Haal uit de pan en bak de sneetjes spek kort.
-
Doe de broodjes open, beleg met rauwkost en tomaat. Leg er een burger en spek op. Doe er wat ketchup bij en sluit de broodjes.
-
Afwerking:
-
Serveer de burgers met de gebakken groenten en de rest van de rauwkost.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond Blond trappistenbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé bio A.O.P. Languedoc