Wortel-kikkererwtenburger met rustiek groentepannetje
Wortel-kikkererwtenburger met rustiek groentepannetje

Wortel-kikkererwtenburger met rustiek groentepannetje

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 11.2 g
Vezel 13.9 g
Eiwit 22.5 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de wortelen.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Bereiding:
  8. (25 min.)

  9. Bak de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Mix intussen de kikkererwten even met het ei. Meng er de geraspte wortelen, de sesamzaadjes, de havermout en het paneermeel onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat het deeg 5 min. aafgedekt rusten (voeg nog wat paneermeel toe als het nog wat te vloeibaar is).

  11. Bevochtig uw handen en maak 4 burgers van het deeg.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren rustieke groentemix 10 à 12 min.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 à 5 min. aan elke kant. Haal uit de pan en bak de sneetjes spek kort.

  14. Doe de broodjes open, beleg met rauwkost en tomaat. Leg er een burger en spek op. Doe er wat ketchup bij en sluit de broodjes.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de burgers met de gebakken groenten en de rest van de rauwkost.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de wortelen.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Bereiding:
  8. (25 min.)

  9. Bak de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Mix intussen de kikkererwten even met het ei. Meng er de geraspte wortelen, de sesamzaadjes, de havermout en het paneermeel onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Laat het deeg 5 min. aafgedekt rusten (voeg nog wat paneermeel toe als het nog wat te vloeibaar is).

  11. Bevochtig uw handen en maak 4 burgers van het deeg.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren rustieke groentemix 10 à 12 min.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 à 5 min. aan elke kant. Haal uit de pan en bak de sneetjes spek kort.

  14. Doe de broodjes open, beleg met rauwkost en tomaat. Leg er een burger en spek op. Doe er wat ketchup bij en sluit de broodjes.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de burgers met de gebakken groenten en de rest van de rauwkost.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 11.2 g
Vezel 13.9 g
Eiwit 22.5 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond Blond trappistenbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé bio A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal