Wortelsoep met pompoenbroodjes
Wortelsoep met pompoenbroodjes

Wortelsoep met pompoenbroodjes

1 u.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de soep
  3. Hou 1 wortel opzij, snij de andere wortelen in schijfjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij 100 g vruchtvlees van een pompoen in kleine stukjes.

  6. Voor de pompoenbroodjes
  7. Rooster 4 sneetjes brood.

  8. Rasp de kleine wortel en 100 g pompoen.

  9. Halveer het preiwit in de lengte en snij in fijne reepjes.

  10. Pers het teentje knoflook fijn.

  11. Bereiding:
  12. Voor de soep (10 min. + 30 min. kooktijd)
  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui 5 min.

  14. Voeg de schijfjes wortel toe en laat nog even stoven. Leng aan met 1 L kippenbouillon.

  15. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. zachtjes koken.

  16. Mix de soep heel fijn. Voeg de stukjes pompoen toe en laat nog 5 min. zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

  17. Voor de pompoenbroodjes (15 min.)
  18. Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de reepjes prei toe samen met de geperste knoflook, de geraspte wortel en pompoen.

  19. Kruid met 1 mespunt kippenbouillon en wat peper. Laat 10 min. stoven.

  20. Verdeel de warme gestoofde groenten over de gegrilde sneetjes brood en plaats onder de grill.

  21. Bestrooi de gegrilde broodjes met wat tijm.

  22. Afwerking:
  23. Bestrooi de hete soep met wat kervel. Dien op met pompoenbroodjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de soep
  3. Hou 1 wortel opzij, snij de andere wortelen in schijfjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij 100 g vruchtvlees van een pompoen in kleine stukjes.

  6. Voor de pompoenbroodjes
  7. Rooster 4 sneetjes brood.

  8. Rasp de kleine wortel en 100 g pompoen.

  9. Halveer het preiwit in de lengte en snij in fijne reepjes.

  10. Pers het teentje knoflook fijn.

  11. Bereiding:
  12. Voor de soep (10 min. + 30 min. kooktijd)
  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui 5 min.

  14. Voeg de schijfjes wortel toe en laat nog even stoven. Leng aan met 1 L kippenbouillon.

  15. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. zachtjes koken.

  16. Mix de soep heel fijn. Voeg de stukjes pompoen toe en laat nog 5 min. zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

  17. Voor de pompoenbroodjes (15 min.)
  18. Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de reepjes prei toe samen met de geperste knoflook, de geraspte wortel en pompoen.

  19. Kruid met 1 mespunt kippenbouillon en wat peper. Laat 10 min. stoven.

  20. Verdeel de warme gestoofde groenten over de gegrilde sneetjes brood en plaats onder de grill.

  21. Bestrooi de gegrilde broodjes met wat tijm.

  22. Afwerking:
  23. Bestrooi de hete soep met wat kervel. Dien op met pompoenbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 4.7 g

Bekijk het recept digitaal