- Bewaar

- Bewaar
Wortelsoep met pompoenbroodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de soep
-
Hou 1 wortel opzij, snij de andere wortelen in schijfjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij 100 g vruchtvlees van een pompoen in kleine stukjes.
-
Voor de pompoenbroodjes
-
Rooster 4 sneetjes brood.
-
Rasp de kleine wortel en 100 g pompoen.
-
Halveer het preiwit in de lengte en snij in fijne reepjes.
-
Pers het teentje knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Voor de soep (10 min. + 30 min. kooktijd)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui 5 min.
-
Voeg de schijfjes wortel toe en laat nog even stoven. Leng aan met 1 L kippenbouillon.
-
Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. zachtjes koken.
-
Mix de soep heel fijn. Voeg de stukjes pompoen toe en laat nog 5 min. zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voor de pompoenbroodjes (15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de reepjes prei toe samen met de geperste knoflook, de geraspte wortel en pompoen.
-
Kruid met 1 mespunt kippenbouillon en wat peper. Laat 10 min. stoven.
-
Verdeel de warme gestoofde groenten over de gegrilde sneetjes brood en plaats onder de grill.
-
Bestrooi de gegrilde broodjes met wat tijm.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de hete soep met wat kervel. Dien op met pompoenbroodjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de soep
-
Hou 1 wortel opzij, snij de andere wortelen in schijfjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij 100 g vruchtvlees van een pompoen in kleine stukjes.
-
Voor de pompoenbroodjes
-
Rooster 4 sneetjes brood.
-
Rasp de kleine wortel en 100 g pompoen.
-
Halveer het preiwit in de lengte en snij in fijne reepjes.
-
Pers het teentje knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Voor de soep (10 min. + 30 min. kooktijd)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui 5 min.
-
Voeg de schijfjes wortel toe en laat nog even stoven. Leng aan met 1 L kippenbouillon.
-
Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. zachtjes koken.
-
Mix de soep heel fijn. Voeg de stukjes pompoen toe en laat nog 5 min. zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voor de pompoenbroodjes (15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de reepjes prei toe samen met de geperste knoflook, de geraspte wortel en pompoen.
-
Kruid met 1 mespunt kippenbouillon en wat peper. Laat 10 min. stoven.
-
Verdeel de warme gestoofde groenten over de gegrilde sneetjes brood en plaats onder de grill.
-
Bestrooi de gegrilde broodjes met wat tijm.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de hete soep met wat kervel. Dien op met pompoenbroodjes.