Wraps met makreel en boontjes
Wraps met makreel en boontjes

Wraps met makreel en boontjes

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 58.8 g
Suiker 5.9 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 22.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper intussen de sjalot fijn.

  4. Snij de peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat de makreelfilets uitlekken en verbrokkel ze met een vork.

  8. Meng de makreel met de sjalot, de peterselie, de tomaten en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de vulling over de wraps. Leg er wat boontjes en rucola over. Vouw de wraps goed dicht.

  10. Afwerking:
  11. Snij elke wrap doormidden en leg op elk bord drie helften.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper intussen de sjalot fijn.

  4. Snij de peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat de makreelfilets uitlekken en verbrokkel ze met een vork.

  8. Meng de makreel met de sjalot, de peterselie, de tomaten en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de vulling over de wraps. Leg er wat boontjes en rucola over. Vouw de wraps goed dicht.

  10. Afwerking:
  11. Snij elke wrap doormidden en leg op elk bord drie helften.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 58.8 g
Suiker 5.9 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 22.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St-Feuillien Blond abdijbier Wijn Jardin des Cigales Grenache-Vermentino I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal