- Bewaar

- Bewaar
Yoghurtcake met blauwe bessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rasp de schil van de halve citroen.
-
Bereiding:
-
(15 min. + ± 1 u. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Meng de zachte boter met de suiker, de eieren, de yoghurt, de vanillesuiker en de citroenzeste goed onder elkaar in een kom.
-
Voeg de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.
-
Roer er voorzichtig 3/4 van de blauwe bessen onder. Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier en verdeel er de rest van de blauwe bessen over.
-
Zet de cake ± 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met wat bloemsuiker.
Ook lekker met een andere fruityoghurt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rasp de schil van de halve citroen.
-
Bereiding:
-
(15 min. + ± 1 u. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Meng de zachte boter met de suiker, de eieren, de yoghurt, de vanillesuiker en de citroenzeste goed onder elkaar in een kom.
-
Voeg de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.
-
Roer er voorzichtig 3/4 van de blauwe bessen onder. Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier en verdeel er de rest van de blauwe bessen over.
-
Zet de cake ± 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met wat bloemsuiker.
Ook lekker met een andere fruityoghurt.