Yoghurtcake met blauwe bessen
Yoghurtcake met blauwe bessen

Yoghurtcake met blauwe bessen

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 32 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de schil van de halve citroen.

  4. Bereiding:
  5. (15 min. + ± 1 u. in de oven + afkoelen)

  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  7. Meng de zachte boter met de suiker, de eieren, de yoghurt, de vanillesuiker en de citroenzeste goed onder elkaar in een kom.

  8. Voeg de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.

  9. Roer er voorzichtig 3/4 van de blauwe bessen onder. Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier en verdeel er de rest van de blauwe bessen over.

  10. Zet de cake ± 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met wat bloemsuiker.

Tip

Ook lekker met een andere fruityoghurt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de schil van de halve citroen.

  4. Bereiding:
  5. (15 min. + ± 1 u. in de oven + afkoelen)

  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  7. Meng de zachte boter met de suiker, de eieren, de yoghurt, de vanillesuiker en de citroenzeste goed onder elkaar in een kom.

  8. Voeg de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.

  9. Roer er voorzichtig 3/4 van de blauwe bessen onder. Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier en verdeel er de rest van de blauwe bessen over.

  10. Zet de cake ± 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met wat bloemsuiker.

Tip

Ook lekker met een andere fruityoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 32 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal