Zalm met pesto en butternutpompoen
Zalm met pesto en butternutpompoen

Zalm met pesto en butternutpompoen

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 999 kcal
Vet 52.4 g
Verzadigd vet 17.7 g
Koolhydraat 77.1 g
Suiker 5.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 53 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ui in ringen en snipper het knoflook fijn.

  4. Schil de butternutpompoen, snij in 2 en verwijder de pitten en de draden.

  5. Snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van 1 cm.

  6. Bestrijk de zalmfilets met de pesto.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  9. Voeg de pompoenblokjes toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Roerbak 5 min.

  10. Overgiet de pompoenblokjes met de visbouillon en schik er de stukken zalm naast elkaar op. Dek af en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en serveer met de zalm en de pompoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ui in ringen en snipper het knoflook fijn.

  4. Schil de butternutpompoen, snij in 2 en verwijder de pitten en de draden.

  5. Snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van 1 cm.

  6. Bestrijk de zalmfilets met de pesto.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  9. Voeg de pompoenblokjes toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Roerbak 5 min.

  10. Overgiet de pompoenblokjes met de visbouillon en schik er de stukken zalm naast elkaar op. Dek af en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en serveer met de zalm en de pompoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 999 kcal
Vet 52.4 g
Verzadigd vet 17.7 g
Koolhydraat 77.1 g
Suiker 5.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 53 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P., Sur Lie Clos de la Chapelle `Prestige'

Bekijk het recept digitaal