- Bewaar

- Bewaar
Zalmsushi met komkommer
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. rust)
-
Spoel de rijst onder koud water tot het water niet meer troebel is. Doe de rijst in een kookpot met 2,5 dl water en laat 30 min. weken.
-
Verwarm ondertussen de rijstazijn in een steelpan. Voeg de suiker en het zout toe en laat smelten op een zacht vuur. Hou even apart.
-
Snij de zalm in 2 lange repen.
-
Snij uit de halve komkommer 2 lange repen.
-
Rasp de gember en meng onder de sojasaus.
-
Bereiding:
-
Breng de rijst in het weekwater aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen. Zet het vuur lager en kook nog 10 min. verder.
-
Voeg de rijstazijn toe aan de rijst en meng goed. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Leg 1 norivel op een sushimatje (of een propere keukenhanddoek). Verdeel er de helft van de rijst over tot op 1 à 2 cm van de rand. Bevochtig de rand met water of besmeer lichtjes met wat wasabi.
-
Leg 1 reepje zalm en 1 reepje komkommer in het midden. Rol de sushi op in de lengte en duw de rand goed aan. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven. Maak 2 rollen en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij elke rol in 10 gelijke stukken en serveer met de sojasaus met gember.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. rust)
-
Spoel de rijst onder koud water tot het water niet meer troebel is. Doe de rijst in een kookpot met 2,5 dl water en laat 30 min. weken.
-
Verwarm ondertussen de rijstazijn in een steelpan. Voeg de suiker en het zout toe en laat smelten op een zacht vuur. Hou even apart.
-
Snij de zalm in 2 lange repen.
-
Snij uit de halve komkommer 2 lange repen.
-
Rasp de gember en meng onder de sojasaus.
-
Bereiding:
-
Breng de rijst in het weekwater aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen. Zet het vuur lager en kook nog 10 min. verder.
-
Voeg de rijstazijn toe aan de rijst en meng goed. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Leg 1 norivel op een sushimatje (of een propere keukenhanddoek). Verdeel er de helft van de rijst over tot op 1 à 2 cm van de rand. Bevochtig de rand met water of besmeer lichtjes met wat wasabi.
-
Leg 1 reepje zalm en 1 reepje komkommer in het midden. Rol de sushi op in de lengte en duw de rand goed aan. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven. Maak 2 rollen en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij elke rol in 10 gelijke stukken en serveer met de sojasaus met gember.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje