Zalmsushi met komkommer
Zalmsushi met komkommer

Zalmsushi met komkommer

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 34 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. rust)

  3. Spoel de rijst onder koud water tot het water niet meer troebel is. Doe de rijst in een kookpot met 2,5 dl water en laat 30 min. weken.

  4. Verwarm ondertussen de rijstazijn in een steelpan. Voeg de suiker en het zout toe en laat smelten op een zacht vuur. Hou even apart.

  5. Snij de zalm in 2 lange repen.

  6. Snij uit de halve komkommer 2 lange repen.

  7. Rasp de gember en meng onder de sojasaus.

  8. Bereiding:
  9. Breng de rijst in het weekwater aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen. Zet het vuur lager en kook nog 10 min. verder.

  10. Voeg de rijstazijn toe aan de rijst en meng goed. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  11. Leg 1 norivel op een sushimatje (of een propere keukenhanddoek). Verdeel er de helft van de rijst over tot op 1 à 2 cm van de rand. Bevochtig de rand met water of besmeer lichtjes met wat wasabi.

  12. Leg 1 reepje zalm en 1 reepje komkommer in het midden. Rol de sushi op in de lengte en duw de rand goed aan. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven. Maak 2 rollen en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Snij elke rol in 10 gelijke stukken en serveer met de sojasaus met gember.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. rust)

  3. Spoel de rijst onder koud water tot het water niet meer troebel is. Doe de rijst in een kookpot met 2,5 dl water en laat 30 min. weken.

  4. Verwarm ondertussen de rijstazijn in een steelpan. Voeg de suiker en het zout toe en laat smelten op een zacht vuur. Hou even apart.

  5. Snij de zalm in 2 lange repen.

  6. Snij uit de halve komkommer 2 lange repen.

  7. Rasp de gember en meng onder de sojasaus.

  8. Bereiding:
  9. Breng de rijst in het weekwater aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen. Zet het vuur lager en kook nog 10 min. verder.

  10. Voeg de rijstazijn toe aan de rijst en meng goed. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  11. Leg 1 norivel op een sushimatje (of een propere keukenhanddoek). Verdeel er de helft van de rijst over tot op 1 à 2 cm van de rand. Bevochtig de rand met water of besmeer lichtjes met wat wasabi.

  12. Leg 1 reepje zalm en 1 reepje komkommer in het midden. Rol de sushi op in de lengte en duw de rand goed aan. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven. Maak 2 rollen en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Snij elke rol in 10 gelijke stukken en serveer met de sojasaus met gember.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 34 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal