Zalmtartaartjes met mierikswortel
Zalmtartaartjes met mierikswortel

Zalmtartaartjes met mierikswortel

15 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de gerookte zalm in kleine blokjes en snipper het sjalotje fijn. Doe samen in een kom.

  3. Voeg de dille, de roze bessen, de olijfolie en het citroensap toe. Schep goed om en zet nog even koel weg.

  4. Schil de komkommer, maar hou enkele strepen groen over voor de kleur.

  5. Snij de uiteinden van de komkommer weg en snij er schijfjes van 1,5 à 2 cm af. Hol elk rondje wat uit en vul met een torentje zalmtartaar.

  6. Maak de saus: meng alle ingrediënten en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord 3 zalmtartaartjes en lepel er enkele streepjes saus rond. Grill het toastbrood, snij in driehoekjes en voorzie er 2 per bord. Versier de borden met tuinkers, een takje dille of een flinterdun schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de gerookte zalm in kleine blokjes en snipper het sjalotje fijn. Doe samen in een kom.

  3. Voeg de dille, de roze bessen, de olijfolie en het citroensap toe. Schep goed om en zet nog even koel weg.

  4. Schil de komkommer, maar hou enkele strepen groen over voor de kleur.

  5. Snij de uiteinden van de komkommer weg en snij er schijfjes van 1,5 à 2 cm af. Hol elk rondje wat uit en vul met een torentje zalmtartaar.

  6. Maak de saus: meng alle ingrediënten en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord 3 zalmtartaartjes en lepel er enkele streepjes saus rond. Grill het toastbrood, snij in driehoekjes en voorzie er 2 per bord. Versier de borden met tuinkers, een takje dille of een flinterdun schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 16 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Ducla (wit), A.C. Entre-deux-Mers Wijn Droge witte bordeauxwijn met een heerlijk frisse en fruitige smaak. Koel schenken. Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid.

Bekijk het recept digitaal