Zeewierburger met salade van geroosterde pompoen
Zeewierburger met salade van geroosterde pompoen

Zeewierburger met salade van geroosterde pompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 30.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 8.6 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 17.7 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden. Snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.

  6. Snij het brood in blokjes van ± 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Meng de piment d'Espelette met 2 eetl. olijfolie en zout. Meng onder de pompoen en verdeel alles over een met bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng 2 eetl. olijfolie met het citroensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg het brood toe aan de pompoen, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet opnieuw 10 min. in de oven. Draai de stukken pompoen intussen eens om.

  11. Snij de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Doe in een slakom en meng onder de rucola samen met de dressing.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 2 min. aan elke kant.

  13. Haal de pompoen uit de oven, laat lichtjes afkoelen en meng onder de salade.

  14. Afwerking:
  15. Snij de burgers in 2 en serveer met de pompoensalade

Tip

Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden. Snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.

  6. Snij het brood in blokjes van ± 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Meng de piment d'Espelette met 2 eetl. olijfolie en zout. Meng onder de pompoen en verdeel alles over een met bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng 2 eetl. olijfolie met het citroensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg het brood toe aan de pompoen, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet opnieuw 10 min. in de oven. Draai de stukken pompoen intussen eens om.

  11. Snij de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Doe in een slakom en meng onder de rucola samen met de dressing.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 2 min. aan elke kant.

  13. Haal de pompoen uit de oven, laat lichtjes afkoelen en meng onder de salade.

  14. Afwerking:
  15. Snij de burgers in 2 en serveer met de pompoensalade

Tip

Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 30.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 8.6 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 17.7 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Floreffe Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal