- Bewaar

- Bewaar
Zeewierburger met salade van geroosterde pompoen
Onze drankensuggesties
Wijn Floreffe Tripel Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden. Snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.
-
Snij het brood in blokjes van ± 2 cm.
-
Bereiding:
-
Meng de piment d'Espelette met 2 eetl. olijfolie en zout. Meng onder de pompoen en verdeel alles over een met bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met het citroensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Voeg het brood toe aan de pompoen, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet opnieuw 10 min. in de oven. Draai de stukken pompoen intussen eens om.
-
Snij de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Doe in een slakom en meng onder de rucola samen met de dressing.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 2 min. aan elke kant.
-
Haal de pompoen uit de oven, laat lichtjes afkoelen en meng onder de salade.
-
Afwerking:
-
Snij de burgers in 2 en serveer met de pompoensalade
Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili
Onze drankensuggesties
Wijn Floreffe Tripel Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden. Snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.
-
Snij het brood in blokjes van ± 2 cm.
-
Bereiding:
-
Meng de piment d'Espelette met 2 eetl. olijfolie en zout. Meng onder de pompoen en verdeel alles over een met bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met het citroensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Voeg het brood toe aan de pompoen, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet opnieuw 10 min. in de oven. Draai de stukken pompoen intussen eens om.
-
Snij de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Doe in een slakom en meng onder de rucola samen met de dressing.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 2 min. aan elke kant.
-
Haal de pompoen uit de oven, laat lichtjes afkoelen en meng onder de salade.
-
Afwerking:
-
Snij de burgers in 2 en serveer met de pompoensalade
Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Floreffe Tripel Blond abdijbier