Zoeteaardappelpuree met quorngehakt en pompoen
Zoeteaardappelpuree met quorngehakt en pompoen

Zoeteaardappelpuree met quorngehakt en pompoen

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kcal
Vet 48.5 g
Koolhydraat 57.3 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vruchtvlees van verse pompoen in blokjes van 2 cm.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  5. Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room en 2 eetl. boter onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  9. Stoom intussen de stukjes (diepgevroren) pompoen 4 min. gaar. Meng er de fijngehakte pindanoten en de lente-uitjes onder.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het (diepgevroren) quorngehakt toe en kruid met het paprika- en kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden. Bak het quorn gehakt ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Doe het quorngehakt in een ovenschaal, bedek met de pompoen mengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad.

  12. Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.

  13. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vruchtvlees van verse pompoen in blokjes van 2 cm.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  5. Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room en 2 eetl. boter onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  9. Stoom intussen de stukjes (diepgevroren) pompoen 4 min. gaar. Meng er de fijngehakte pindanoten en de lente-uitjes onder.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het (diepgevroren) quorngehakt toe en kruid met het paprika- en kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden. Bak het quorn gehakt ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Doe het quorngehakt in een ovenschaal, bedek met de pompoen mengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad.

  12. Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.

  13. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kcal
Vet 48.5 g
Koolhydraat 57.3 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Rasiguères - Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal