- Bewaar

- Bewaar
Zoeteaardappelpuree met quorngehakt en pompoen
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Rasiguères - Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vruchtvlees van verse pompoen in blokjes van 2 cm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
-
Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room en 2 eetl. boter onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Stoom intussen de stukjes (diepgevroren) pompoen 4 min. gaar. Meng er de fijngehakte pindanoten en de lente-uitjes onder.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het (diepgevroren) quorngehakt toe en kruid met het paprika- en kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden. Bak het quorn gehakt ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe het quorngehakt in een ovenschaal, bedek met de pompoen mengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad.
-
Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Rasiguères - Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vruchtvlees van verse pompoen in blokjes van 2 cm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
-
Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room en 2 eetl. boter onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Stoom intussen de stukjes (diepgevroren) pompoen 4 min. gaar. Meng er de fijngehakte pindanoten en de lente-uitjes onder.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het (diepgevroren) quorngehakt toe en kruid met het paprika- en kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden. Bak het quorn gehakt ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe het quorngehakt in een ovenschaal, bedek met de pompoen mengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad.
-
Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Rasiguères - Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon