Zoetzuur gemarineerde ribbetjes met wortelslaatje
Zoetzuur gemarineerde ribbetjes met wortelslaatje

Zoetzuur gemarineerde ribbetjes met wortelslaatje

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 27 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Rasp de wortelen grof en besprenkel met het sap van de limoenen. Roer er de geraspte gember onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Doe de ribbetjes in een grote kookpot en overgiet met het bier.

  8. Voeg de fijngesnipperde ui, het bouillonblokje, het blaadje laurier, de kruidnagel en de takjes tijm toe. Leng aan met water tot de ribbetjes onderstaan. Breng aan de kook en laat 45 min. afgedekt garen.

  9. Maak ondertussen de marinade: meng de ketjap manis met het paprikapoeder, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en cayennepeper.

  10. Giet de ribbetjes af en dep droog. Strijk in met de marinade en bak ± 5 min. goudbruin onder de grill van een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de gegrilde ribbetjes met het wortelslaatje en gekookte basmatirijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Rasp de wortelen grof en besprenkel met het sap van de limoenen. Roer er de geraspte gember onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Doe de ribbetjes in een grote kookpot en overgiet met het bier.

  8. Voeg de fijngesnipperde ui, het bouillonblokje, het blaadje laurier, de kruidnagel en de takjes tijm toe. Leng aan met water tot de ribbetjes onderstaan. Breng aan de kook en laat 45 min. afgedekt garen.

  9. Maak ondertussen de marinade: meng de ketjap manis met het paprikapoeder, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en cayennepeper.

  10. Giet de ribbetjes af en dep droog. Strijk in met de marinade en bak ± 5 min. goudbruin onder de grill van een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de gegrilde ribbetjes met het wortelslaatje en gekookte basmatirijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 27 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gulden Draak

Bekijk het recept digitaal