Zuiders mosselpotje
Zuiders mosselpotje

Zuiders mosselpotje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 53.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 30.3 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij intussen de kerstomaten in 2.

  4. Pluk de blaadjes basilicum.

  5. Pers het knoflook en snipper de ui fijn.

  6. Schil de wortel en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  8. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en snij in stukken.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot of mosselpot en voeg de pancetta, het knoflook, de ui en de wortel toe. Bak 3 min. en roer regelmatig om.

  13. Voeg de mosselen toe en overgiet met de passata en de witte wijn. Voeg de kerstomaten toe en kruid met peper. Zet het vuur hoog.

  14. Roer om, dek af en laat ± 5 min. garen. Schud de mosselen regelmatig op.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het mosselpotje over 4 diepe borden en werk af met het basilicum en enkele druppels olijfolie. Serveer met het ciabattabrood.

Tip

Je kan dit recept ook klaarmaken in papillotten. Zorg dat ze groot genoeg zijn, zodat de mosselen makkelijk openen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij intussen de kerstomaten in 2.

  4. Pluk de blaadjes basilicum.

  5. Pers het knoflook en snipper de ui fijn.

  6. Schil de wortel en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  8. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en snij in stukken.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot of mosselpot en voeg de pancetta, het knoflook, de ui en de wortel toe. Bak 3 min. en roer regelmatig om.

  13. Voeg de mosselen toe en overgiet met de passata en de witte wijn. Voeg de kerstomaten toe en kruid met peper. Zet het vuur hoog.

  14. Roer om, dek af en laat ± 5 min. garen. Schud de mosselen regelmatig op.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het mosselpotje over 4 diepe borden en werk af met het basilicum en enkele druppels olijfolie. Serveer met het ciabattabrood.

Tip

Je kan dit recept ook klaarmaken in papillotten. Zorg dat ze groot genoeg zijn, zodat de mosselen makkelijk openen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 53.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 30.3 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Toscana Bianco I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal