Zuiderse lengfilet in spek met geroosterde tomaten
Zuiderse lengfilet in spek met geroosterde tomaten

Zuiderse lengfilet in spek met geroosterde tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 8.4 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 44.6 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de olijven in schijfjes en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  5. Snij de tomaten in kwartjes.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bestrijk de visfilets met de tomatenpuree. Verdeel er de olijven en het basilicum over en bestrooi met de tijm. Wikkel elk stuk vis in 2 sneetjes gerookt spek.

  10. Schik de stukken vis samen met de tomaten, het knoflook en de sjalotten in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de stukken vis en de tomaten over de borden en serveer met de aardappelblokjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 50 g voorgekookte aardappelblokjes samen met 100 g tomaten in blokjes en 3 blaadjes basilicum 10 min. in water. 2 Voeg de laatste 5 min. 30 g ontdooide lengfilet toe. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de olijven in schijfjes en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  5. Snij de tomaten in kwartjes.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bestrijk de visfilets met de tomatenpuree. Verdeel er de olijven en het basilicum over en bestrooi met de tijm. Wikkel elk stuk vis in 2 sneetjes gerookt spek.

  10. Schik de stukken vis samen met de tomaten, het knoflook en de sjalotten in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de stukken vis en de tomaten over de borden en serveer met de aardappelblokjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 50 g voorgekookte aardappelblokjes samen met 100 g tomaten in blokjes en 3 blaadjes basilicum 10 min. in water. 2 Voeg de laatste 5 min. 30 g ontdooide lengfilet toe. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 8.4 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 44.6 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal